Geniet op vijf locaties van het groen in Roeselare op de Dag van het Park

Barbara Ameye, Michèle Hostekint en Jolien Lobelle organiseren de Dag van het Park. (foto Stefaan Beel)© Stefaan Beel
Barbara Ameye, Michèle Hostekint en Jolien Lobelle organiseren de Dag van het Park. (foto Stefaan Beel)© Stefaan Beel
Redactie KW

Om op zondag 20 juni de Dag van het Park te vieren koos stad Roeselare dit jaar vijf bijzondere locaties uit. Op die manier kan alles coronaproof plaatsvinden, terwijl jong en oud de kans krijgen om van de rust en de energie van de natuur te genieten.

“Sinds de lockdown in maart 2020 hebben we allemaal de natuur leren herwaarderen”, zegt Jolien Lobelle, een van de organisators van Dag van het Park. “We hebben allemaal ontdekt dat bomen, bloemen en groen gelukkig maken en een positieve invloed hebben op onze mentale gezondheid. Daarom zijn de Roeselaarse parken zo belangrijk. Ze bieden ons de kans om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en om ondergedompeld te worden in een rustgevende oase. En daarom is ook de Dag van het Park belangrijker dan ooit.”

Vijf locaties, vijf zintuigen

Dit jaar werden maar liefst vijf locaties uitgekozen, zodat de activiteiten niet alleen coronaproof kunnen verlopen, maar ook andere verborgen parels dan het stadspark ontdekt kunnen worden. De vijf locaties zijn aan de vijf zintuigen gekoppeld. Zo zal Radio Fresnel live aanwezig zijn in het Park van de Walle met vergeten glories. Daarnaast vindt daar ook een Silent disco plaats, een “stille kinderdisco”, waarbij kinderen van muziek kunnen genieten met een koptelefoon. Dat is speciaal voor kinderen die minder tegen de drukte kunnen en liever in hun eigen wereld opgaan. In het Park Prinsenhof ligt de focus op de geur. Naast een workshop aromatherapie voorziet ook barista-expert Michael Van de Moortel van het koffiehuis Crème de la Crema een workshop voor koffieliefhebbers. In het Pastoorsbos in Beveren organiseert Maddy een les kinderyoga, waar kinderen spelenderwijs kennis leren maken met yoga. Nathalie geeft een workshop Tai Chi, om je innerlijke beleving te verrijken en je innerlijke rust terug te winnen. Bovendien kan je bij de foodtruck Fantastic Wheels van een wafel of pannenkoek genieten. Bij de Parkbegraafplaats staat de smaakzin in de kijker. Hier zal een imker uitleg geven over de wereld van de bijen en over verschillende soorten honing en bovendien zal je ook honing kunnen proeven. Ook theesommelier Ann Vansteenkiste zal hier aanwezig zijn en zal je helpen tijd leren maken om te relaxen en te genieten van thee. Ten slotte zal er op het Blotevoetenpad in Oekene een workshop vuurlopen plaatsvinden en zal je bij La Boule de Glace een ijsje kunnen krijgen.

Inschrijven

Er is dus voor elk wat wils. Als je moeilijk kan kiezen, kan je de fietsroute volgen, zodat je in een twintigtal kilometer alle locaties kan bezoeken. Er zal op iedere locatie een fietsenstalling voorzien zijn. Door de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt voor enkele workshops. Inschrijven kan via www.klimaatswitch.be/dagvanhetpark . Hier vind je ook alle informatie over het programma en de uurregeling. De Dag van het Park gaat door op zondag 20 juni tussen 14 en 18 uur. (Sofie Missiaen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.