Gene Thomas zong prachtige liedjes en verdreef daarmee de donkere wolken boven Beernem

Gene zong met de glimlach, want tijdens zijn optreden viel er geen druppel regen boven De Kleine Beer in Beernem. © PADI/Daniël
Patrick Depypere

Donderdagavond stond Gene Thomas op het evenementenplein van O.C. De Kleine Beer in Beernem. Het weer was prachtig, maar er kwam onweer af. Links en rechts vernamen bezoekers via de sociale media dat het al hevig aan het regenen was in Antwerpen, in Wetteren en zelfs in Kortrijk. Gene begon aan zijn optreden, zong ‘Soleil Soleil’ én echt waar : er viel tijdens zijn optreden geen druppel water uit de lucht. De vijfde editie van Paraschol was al een hele tijd gedaan toen het dan wel begon te regenen boven Beernem.

Donderdag tussen 19 en 20 uur of één uur voor de start van het optreden van Gene Thomas dat was uitverkocht : de mensen zaten gezellig te genieten, maar keken ook vaak naar de lucht. Het werd donker, dan weer helder, dan plots weer donker en het begon precies enkele druppels te regenen. De ene stapte met mondmasker aan naar de wagen om een paraplu te halen, nog een andere bezoeker koos ervoor om een pull dichtbij te hangen, want wat als er plots een hevig onweer zou losbarsten boven het evenementenplein in Beernem ? Hoe zouden die bubbels bij hevige regenval zonder problemen het terrein kunnen verlaten ? De organisatoren Willy en Sofie Moeyaert-Vandenbroucke van Concertevents waren er blijkbaar gerust in. Natuurlijk volgden zij – net zoals wij – de buienradar. In de namiddag bemerkten we dat er tussen 16 en 20 uur veel regenval zou zijn boven Beernem. Eén uur later zagen we dat dit tussen 17 en 20 uur zou gebeuren en nog een poosje later verscheen op de buienradar dat het zou regenen om 20 uur. Oei, net toen Gene aan zijn optreden zou beginnen, maar het regende helemaal niet. Integendeel, toen Gene op het podium verscheen, was het precies of hij met zijn aanstekelijke glimlach en ook prachtige liedjes de donkere wolken boven Beernem verdreef.

Het optreden van Gene Thomas was één muzikaal feest.
Het optreden van Gene Thomas was één muzikaal feest.© PADI/Daniël

Om 20.04 uur riep Gene naar het publiek : “We gaan liedjes zingen. Als je ze kent, zing maar mee’, waarna hij begon met ‘Geef mij een teken van leven’. Hij bracht ook ‘Kom wat dichterbij.’ “Dit liedje staat al 22 weken op nummer één in een versie van Regi, maar die song is in feite van mij’, bekende de zanger. Met zijn vaste muzikanten Jan en Jan of twee van zijn vier muzikanten bracht hij eveneens de song ‘Soleil, Soleil’. Hij bracht ook ‘Wees van mij’, het bekende Gers Pardoel-nummer ‘Ik neem je mee’, gecombineerd met ‘Aïsha’. Toen Gene sprak over ‘Liefde voor Muziek’ bracht hij de groeten over van zijn madame Kristel, waarna hij het nummer ‘Ongrijpbaar’ zong.

Gene werd begeleid door zijn muzikanten Jan én Jan.
Gene werd begeleid door zijn muzikanten Jan én Jan.© PADI/Daniël

Natuurlijk zong hij ook ‘Mij en mijn gitaar.’ Gene stond toen stil bij de Radio 2 Zomerhit van komende zondag. “Ik ben genomineerd met dat nummer, maar ik kan dat niet winnen tegen al die kleppers die zijn genomineerd. Maar als ik Zomerhit toch win, dan geef ik hem aan Regi, want die verdient dat”, bekende de zanger. Gene bedankte het publiek om af te komen, om te luisteren naar zijn liedjes. Hij vroeg ook een merci voor de organisatoren, die in coronatijden toch nog zo’n event uitwerkten. Hij verwees naar zijn periode met X-Session en zong ‘Voor haar’. “Dit liedje is normaal voor mijn madame, maar vandaag zing ik het voor jullie allemaal.” Natuurlijk mocht ‘On And On’ niet ontbreken. Organisator Willy Moeyaert bedankte Gene op het podium voor zijn optreden. Het publiek applaudisseerde hevig. Willy dacht dat het voor hem was, maar achter de rug van de organisator kwam Gene terug om nog één bisnummer te brengen. Hij sloot af met een medley van Vlaamse klassiekers. Iedereen kon meezingen met o.a. ‘Vrolijke vrienden’. Het was 21.12 uur toen Gene er definitief mee ophield. De zanger en zijn muzikanten kregen géén staande ovatie – dat mocht niet wegens de coronamaatregelen, iedereen moest blijven zitten-, maar hij voelde wel dat het applaus heel hartelijk en warm was. Een bewijs dat het publiek had genoten van het optreden van deze klassezanger. En de regen ? Die bleef uit. Pas toen de organisatie bijna klaar was met opruimen begon het wat te druppelen en daarna ook heviger te regenen. Maar toen waren alle bezoekers al terug naar huis. (PADI)

Het evenementenplein was uitverkocht.
Het evenementenplein was uitverkocht.© PADI/Daniël

Het laatste Paraschol-optreden van Concertevents vindt plaats op vrijdagavond 28 augustus met zangeres Lindsay op het evenementenplein van O.C. De Kleine Beer in Beernem. Verplichte reservatie op 0479 31 84 55 – www.concertevents.be.

Een onderonsje met mensen uit Beernem. Je bemerkt v.l.n.r. Lloyd Henneman, Arnoud Bouché, Maité Teirlinck, Tim Monsecour en Miguel Teirlinck.
Een onderonsje met mensen uit Beernem. Je bemerkt v.l.n.r. Lloyd Henneman, Arnoud Bouché, Maité Teirlinck, Tim Monsecour en Miguel Teirlinck.© PADI/Daniël

Nathalie Vandendriessche, Eveline Inghelbrecht, Lieselot Pintelon en Anja Dobbels, allen van Aartrijke.
Nathalie Vandendriessche, Eveline Inghelbrecht, Lieselot Pintelon en Anja Dobbels, allen van Aartrijke.© PADI/Daniël

Zijn grote fans Dorien Michiels en Carine Keymeulen uit Aalst waren ook van de partij
Zijn grote fans Dorien Michiels en Carine Keymeulen uit Aalst waren ook van de partij© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.