Daarnaast lijkt ook de dalende trend in de ziekenhuisopnames gestopt. De voorbije weken werden gemiddeld 10,0 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19, wat exact hetzelfde aantal is als een week eerder.

Het aantal overlijdens blijft wel dalen. Het gemiddeld aantal sterfgevallen ligt nu op 1,7 per dag, wat een daling met 45 procent is ten opzichte van een week eerder. In totaal zijn in België 63.238 bevestigde gevallen met COVID-19 vastgesteld. Er zijn 9.795 mensen aan de ziekte overleden.

Uit de dagcijfers die vrijdag op de website info-coronavirus.be worden vermeld, blijkt dat vooral op maandag 13 juli een hoog aantal bijkomende besmettingen werd vastgesteld. Toen hebben 216 mensen positief getest op het coronavirus. Het is nog niet duidelijk of dat hoge aantal bevestigde besmettingen zich ook daarna nog voordeed, want die gegevens van Sciensano zijn nog niet volledig.

De stijging is overigens in de meeste Belgische provincies waar te nemen, maar tekent zich wel duidelijker af in de provincies met grotere steden. Zo is in aantal nieuwe coronagevallen in de provincie Antwerpen op een week tijd gestegen van 142 naar 226. In Luik gaat het om meer dan een verdubbeling: van 22 naar 48. Ook Limburg zag het aantal nieuwe besmettingen op een week tijd meer dan verdubbelen: van 40 naar 85.

Daarnaast lijkt ook de dalende trend in de ziekenhuisopnames gestopt. De voorbije weken werden gemiddeld 10,0 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19, wat exact hetzelfde aantal is als een week eerder.Het aantal overlijdens blijft wel dalen. Het gemiddeld aantal sterfgevallen ligt nu op 1,7 per dag, wat een daling met 45 procent is ten opzichte van een week eerder. In totaal zijn in België 63.238 bevestigde gevallen met COVID-19 vastgesteld. Er zijn 9.795 mensen aan de ziekte overleden.Uit de dagcijfers die vrijdag op de website info-coronavirus.be worden vermeld, blijkt dat vooral op maandag 13 juli een hoog aantal bijkomende besmettingen werd vastgesteld. Toen hebben 216 mensen positief getest op het coronavirus. Het is nog niet duidelijk of dat hoge aantal bevestigde besmettingen zich ook daarna nog voordeed, want die gegevens van Sciensano zijn nog niet volledig.De stijging is overigens in de meeste Belgische provincies waar te nemen, maar tekent zich wel duidelijker af in de provincies met grotere steden. Zo is in aantal nieuwe coronagevallen in de provincie Antwerpen op een week tijd gestegen van 142 naar 226. In Luik gaat het om meer dan een verdubbeling: van 22 naar 48. Ook Limburg zag het aantal nieuwe besmettingen op een week tijd meer dan verdubbelen: van 40 naar 85.