Vanaf juli zijn er geen tweewekelijkse misvieringen meer in de Sint-Corneliuskerk. Doopvieringen, huwelijken en uitvaarten kunnen er wel nog plaats vinden tot het einde van het jaar. Ook de noveen, die elk jaar de start van de Sint-Corneliusfeesten betekent, kan nog plaats vinden in de Sint-Corneliuskerk, en dit van 16 tot en met 24 september.

De kerk krijgt meerdere functies. Wanneer de werken van start zullen gaan is nog niet gekend.

"De Kerk is geen gebouw"

De laatste weekendviering in Aalbeke werd voorgegaan door E.H. Marc Dhondt en E.H. Marc Frenay. Deze laatste was zes jaar pastoor op de parochie.

In het openingswoord werd er verwezen naar de laatste keer dat de mensen in de Sint-Corneliuskerk bijeen kwamen voor de weekendliturgie. "Hier hebben mensen belangrijke momenten meegemaakt... Het zijn deze herinneringen die maken dat we het belangrijkste gaan inzien: dat de Kerk geen gebouw is, maar een gemeenschap van mannen en vrouwen die de weg van Christus gaan en Hem volgen...Vandaag zijn we hier bijeen voor een belangrijk moment in het leven van onze geloofsgemeenschap: het is de laatste keer dat we hier liturgie zullen vieren op zaterdagavond. Het is dan ook begrijpelijk dat we hier met gemengde gevoelens aanwezig zijn. Er is natuurlijk het verdriet, maar tegelijkertijd voelen we erkentelijkheid. We zijn dankbaar voor al het mooie dat we in deze kerk beleefd hebben."

De laatste weekendviering in de Sint-Corneliuskerk werd afgesloten met een receptie. Ook in Kooigem was anderhalf uur vroeger de laatste weekendviering geweest.

(EDB - foto EDB)

Vanaf juli zijn er geen tweewekelijkse misvieringen meer in de Sint-Corneliuskerk. Doopvieringen, huwelijken en uitvaarten kunnen er wel nog plaats vinden tot het einde van het jaar. Ook de noveen, die elk jaar de start van de Sint-Corneliusfeesten betekent, kan nog plaats vinden in de Sint-Corneliuskerk, en dit van 16 tot en met 24 september.De kerk krijgt meerdere functies. Wanneer de werken van start zullen gaan is nog niet gekend.De laatste weekendviering in Aalbeke werd voorgegaan door E.H. Marc Dhondt en E.H. Marc Frenay. Deze laatste was zes jaar pastoor op de parochie.In het openingswoord werd er verwezen naar de laatste keer dat de mensen in de Sint-Corneliuskerk bijeen kwamen voor de weekendliturgie. "Hier hebben mensen belangrijke momenten meegemaakt... Het zijn deze herinneringen die maken dat we het belangrijkste gaan inzien: dat de Kerk geen gebouw is, maar een gemeenschap van mannen en vrouwen die de weg van Christus gaan en Hem volgen...Vandaag zijn we hier bijeen voor een belangrijk moment in het leven van onze geloofsgemeenschap: het is de laatste keer dat we hier liturgie zullen vieren op zaterdagavond. Het is dan ook begrijpelijk dat we hier met gemengde gevoelens aanwezig zijn. Er is natuurlijk het verdriet, maar tegelijkertijd voelen we erkentelijkheid. We zijn dankbaar voor al het mooie dat we in deze kerk beleefd hebben."De laatste weekendviering in de Sint-Corneliuskerk werd afgesloten met een receptie. Ook in Kooigem was anderhalf uur vroeger de laatste weekendviering geweest.(EDB - foto EDB)