Gemeenteschool Hooglede wil 10.000 kilometer bewegen in januari

Redactie KW

In normale omstandigheden organiseert de gemeentelijke basisschool in november een Urban Trail doorheen een aantal bekende en minder bekende Hoogleedse gebouwen. Corona gooide ook hier roet in het eten en daarom besloten de leerkrachten om in januari een alternatief op poten te zetten.

“Door corona is het niet altijd even leuk om veel thuis te moeten zitten en weinig mensen te kunnen zien,” aldus leerkracht Griet Raes. “Iedereen leeft momenteel in zijn eigen bubbel. Daarom zochten we een leuke uitdaging die onze ouders, leerlingen en inwoners van Hooglede en omstreken kunnen aangaan. We zien het als een alternatief voor onze Urban Trail. We willen die golf van verbondenheid opnieuw de gemeente insturen door de januari-challenge ‘Samen voor 10 kilometer’. Het startschot werd gegeven op 1 januari. Het is de bedoeling om in totaal 10.000 kilometer te wandelen of te lopen tegen 31 januari.”

Alle informatie over de challenge en de uitleg hoe u zelf kunt deelnemen, is terug te vinden op de Facebookpagina ‘Urban trail – Hooglede’. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.