Gemeenteraadslid hekelt blootliggende skeletten in de Sint-Franciscuskerk in Menen

© foto SL
Redactie KW

Het was raadslid Caroline Bonte-Vanraes (CD&V) die tijdens de gemeenteraad het relaas deed van een avondje uit in de Sint-Franciscuskerk en haar verbazing over wat ze daar vond niet kon verbergen.

“Ik was aanwezig op een nieuwjaarsevenement in de voormalige Franciscuskerk waarbij de zaal mooi was aangekleed”, aldus raadslid Bonte-Vanraes, die nog niet zo lang geleden een begrafenis meemaakte in diezelfde ruimte. “Mijn nieuwsgierigheid deed me ook even verderop kijken. Ik ontdekte tot mijn niet geringe verbazing een crypte met daarin skeletten die open en bloot in de grafkelders lagen. Het lijkt me opportuun om die af te schermen met plexiglas en zolang dat niet mogelijk is, die ruimtes af te sluiten voor bezoekers.”

Schepen Griet Vanryckegem (CD&V) wees het raadslid erop dat de toegang eigenlijk verboden is. Het plan is om de skeletten naar de begraafplaats over te brengen. Van wie de skeletten precies zijn, is niet meteen duidelijk. Wellicht gaat het om oud-priesters, maar daar kan ook de kerkelijke overheid geen uitsluitsel over geven.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier