Gemeenteraadslid Franky De Jonghe klaagt zoveelste hinder aan door werken in Moerbrugge

© PH
Redactie KW

Gemeenteraadslid Franky De Jonghe (SP.a) hekelt de vele werken in zijn Moerbrugge. Nu de grootschalige werken aan het station nog volop aan de gang zijn en de Stationsstraat richting Moerbrugge al meermaals voor lange tijd volledig afgesloten is geweest door wegenwerken of het plaatsen van de spoorwegbrug krijgt Moerbrugge een volgende klap te verduren….

Dit wordt de slag te veel voor bewoners en middenstanders weet hij ons te vertellen. Hij verwoordt het ook in een open brief aan het college (CD&V) van burgemeester en schepenen, als een nieuwe Slag om Moerbrugge.

“In een tijd waar corona heerst, en waar de mensen het al moeilijk hadden. Waar velen getroost moesten worden voor hun verliezen zowel fysisch als psychisch, was er een dorp ergens in het mooie West-Vlaanderen, dat zowaar nog erger getroffen werd: Moerbrugge ….”

“Het zou zomaar het begin kunnen zijn van een niet verzonnen verhaal in de Oostkampse kronieken van de 21e eeuw”, hekelt raadslid Franky De Jonghe de situatie in zijn thuisdorp Moerbrugge.

“Wat is er dan eigenlijk aan de hand ? Na al heel veel jaren onderbroken te zijn geweest van de ene onderbroken weg naar de andere vond men begin mei de tijd rijp om de Stationsstraat te gaan onderbreken en waar met een beetje goede wil wel een wagen zou kunnen passeren, beslisten ze in OostCampus dat dit niet nodig was. Voor- en tegenstanders stelden zich dan toch nog redelijk en inschikkelijk op tegenover deze voldongen feiten.”

Fietsers

“Ze waren daar dan ook al heel wat gewoon. Denk maar aan de werken aan het station, de spoorwegbrug. In een vorig leven zijn ze daar een jaar afgesloten door een rotondetje aan de post. De overdreven lang durende werken in de Oedelemsestraat zijn amper verteerd. En zo kunnen we wel nog een tijdje doorgaan. En die inschikkelijkheid werd beloond. Het autoluwe Moerbrugge trok fietsers aan en zij vonden het hier leuk vertoeven. Slimme handelaars pikten weer een graantje mee, en er was toch weer leven in de brouwerij. Het was leuk om zien.”

“De hele zomer geen fietsers meer uit de richting Beernem en Brugge. Alsof dat niet op minder fietsvriendelijke momenten zou kunnen”

“Helaas, driewerf helaas. Vorige week zagen we opeens op bepaalde plaatsen een oranje bord verschijnen met de verschrikkelijke boodschap: ‘Jaagpad onderbroken’. En alsof het nog niet erg genoeg was: ‘van 8 juni tot 15 augustus’. Perfect. De hele zomer geen fietsers meer uit de richting Beernem en Brugge. Alsof dat niet op minder fietsvriendelijke momenten zou kunnen.”

Extra kaakslag

“Het voelt aan als spuwen in het gezicht – in deze coronatijden is dat niet gezond – van alle Moerbruggenaren, die voor men het vergeet ook Oostkampenaars zijn. Ik denk dan ook aan de vele vogeltjes, groot en klein, en aan ons reservaat, waar het broedseizoen dus niet zal mogen lopen tot 15 juli. Die beestjes moeten maar zorgen dat ze eerder klaar zijn. ‘Hup, uit jullie nest’.”

“Dat is dus de tweede keer in een korte tijd dat we koud gepakt worden met een veel te late communicatie. En ook hier zal het weer met veel vijgen na Pasen zijn en massa’s excuses. Wij weten ook dat dit werk geen opdracht is van de gemeente, maar wij geloven dat de gemeente voor iedereen moet zorgen en dat deze extra kaakslag die slag te veel is. Het is dat wat ik bedoel met de slag om Moerbrugge. Ik wil het nog eufemistisch uit drukken. Het is een schande.”

“Hopelijk leven ze vanaf 2021, weer lang en gelukkig in Moerbrugge”, besluit gemeenteraadslid Franky De Jonghe (SP.a) zijn open brief aan het college. Volgens hem lijkt dit een niet te geloven sprookje dat waarheid dreigt te worden.

We vroegen ondertussen ook een reactie aan het gemeentebestuur, die we binnenkort als update bij deze ‘open brief’ van het raadslid willen toevoegen.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier