Gemeenteraadslid en ex-politie-inspecteur Johan Vannoote overleden

Johan Vannoote kwam enkele jaren geleden nog aan bod in onze culinaire rubriek Kwizien Jozefien. © Jozefien Eggermont
Redactie KW

Dinsdagmorgen is Johan Vannoote op 66-jarige leeftijd overleden na een langdurige ziekte. Hij was sinds vorig jaar gemeenteraadslid in Langemark-Poelkapelle na een lange carrière bij de politie.

Johan Vannoote was een volksfiguur die heel wat initiatieven op de rails zette. Zo was hij onder andere pionier en bezieler van Kom op tegen Kanker, de bloedgevers van het Rode Kruis, de Bakelandtstoet, de vriendenkring van het gemeentepersoneel. Dat hij zeer gekend en geliefd was in zijn gemeente, onderlijnde het feit dat hij 2012 door onze krant zelfs verkozen werd tot Krak van Langemark-Poelkapelle.

Johan was een mens die leefde om mensen te helpen. Hij kende een lange carrière als politie-inspecteur en stapte na zijn pensioen in de politiek. Bij zijn verkiezingen raakte hij vorig jaar meteen verkozen bij N-VA. Sinds januari 2019 zetelde hij in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle. Maar dinsdag verloor Johan de ongelijke strijd tegen zijn ziekte. De redactie biedt haar deelneming aan aan de familie en vrienden van Johan.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier