Gemeenteraad wil Hendrik Verkest ereburgemeesterschap toekennen

Hendrik Verkest, hier met zijn echtgenote Mia Verschuere, mag zich binnenkort ereburgemeester noemen.©Philippe Verhaest WME
Hendrik Verkest, hier met zijn echtgenote Mia Verschuere, mag zich binnenkort ereburgemeester noemen.©Philippe Verhaest WME
Philippe Verhaest

De Wingense gemeenteraad zal bij de Vlaamse regering een verzoek indienen om Hendrik Verkest de titel van ereburgemeester te geven.

Dat werd beslist tijdens de digitale gemeenteraad van afgelopen maandag.

Hendrik Verkest was van 9 juli 1989 tot 8 januari 2021 burgemeester van Wingene en voldoet zo ruim aan de voorwaarden om een dergelijke titel toegekend te krijgen. Sinds januari is hij voorzitter van de gemeenteraad, maar dat staat de plannen niet in de weg.

De gemeenteraad keurde het voorstel goed, tot dankbaarheid van Hendrik Verkest zelf. “In de loop van die meer dan dertig jaar dat ik burgemeester was, zei men altijd dat een eretitel iets is waar je eigenlijk niet naar uitkijkt, maar je wel spijt van hebt als je het mist. Ik apprecieer dit enorm.”

Lees hier het uitgebreide afscheidsinterview met Hendrik Verkest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten