Gemeentepersoneel Wingene werkt mee aan duurzaam woon- en werkverkeer

Het personeel van Wingene komt veel vaker met de fiets naarhet werk. © foto Nele
Redactie KW

De personeelsleden van de gemeente werkten graag mee aan een duurzaam woon- en werkverkeer en kwamen met hun fiets naar het werk. 120 personeelsleden fietsten in 2019 meer dan 58 000 kilometer bij elkaar.

De gemeente Wingene deed vorig jaar een warme oproep naar hun personeelsleden toe om een duurzame mobiliteit te stimuleren. Er vond een deelname plaats aan de provinciale testkaravaan, een voorstel tot fietsvergoeding en de aankoop van een elektrische dienstfiets. Hun oproep werd gehoord en steeds meer personeelsleden kwamen met de fiets naar hun werkplaats of maakten gebruik van de elektrische dienstfiets.

Vorig jaar fietsten 120 personeelsleden 58.184 kilometer bijeen. “Dit resultaat is een duidelijk bewijs dat de mentaliteitswijziging bij onze personeelsleden is ingezet“, verduidelijkt schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid Brecht Warnez. “Dat is meteen goed voor een CO2-vermindering van 2.788 kg. Zo stellen wij een daad voor ons klimaat en maken we samen werk van het burgemeestersconvenant en onze ambitie om tegen 2030 CO2-uitstoot met minstens 40 procent te verminderen.”

Toekomstgericht

Tussen de personeelsleden zitten er twee gedreven sportievelingen die iedere dag met de fiets naar het werk kwamen en dit bij slecht of goed weer. Franky Vanlerberghe die technisch assistent is bij Wegen en Water, fietste 8.000 kilometer in één jaar bijeen en Daan Verschelde die teamleider Interne Werken is, fietste.6 000 kilometer. Franky fietste elke dag 20 kilometer naar zijn werk, Daan kwam aan 15 kilometer. In de toekomst hopen we dat er nog meer personeelsleden de fiets ter hand nemen om naar hun werk te komen. Sensibiliseringsacties en een fietsleasingcontract komen er binnenkort aan. Dit zorgt voor nog een extra duwtje in de goede richting. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier