Gemeentepersoneel van Deerlijk klinkt op 2020 met champagne

Redactie KW

Maandag was er veel lof en een groot applaus voor trouw gemeentepersoneel. Voor zij met 10, 15, 20, 30 of 40 jaar dienst was er een extraatje: een verdiende fles champagne om het jaar knallend in te zetten.

Eerst blikten burgemeester Claude Croes en voor het eerst algemeen directeur Hans Piepers terug naar het voorbije jaar en vooruit naar 2020. De burgemeester haalde herinneringen op aan vorig jaar, toen hij aankondigde dat het beleidsplan veel werk zou vragen. “We mogen trots zijn dat we, dankzij de steun van velen, dit plan door de voltallige gemeenteraad konden laten goedkeuren.” Voor 2020 kondigde hij voor het voorjaar de officiële opening van de brandweerkazerne en het zwembad aan. “Dit zijn twee realisaties in samenwerking met de gemeente Anzegem.” Een nieuwtje was de aankondiging van de nakende aankoop van een deel van de bedrijfsgebouwen Movelta (Weverijstraat) om er de gemeentelijke werkplaats in onder te brengen.

Fles bubbels

De algemeen directeur Hans Piepers waagde zich aan de ‘voorspelling’ dat er in 2020 een nieuwe regering zal gevormd worden of dat er nieuwe verkiezingen komen. “Ik zie onze Rode Duivels Europees kampioen worden. Ook in de gemeente staan er veel projecten op stapel.” Hij eindigde met de oproep voor een positieve en warme sfeer.

Voor vier personeelsleden stond een fles champagne klaar voor 10 jaar dienst: Sarah Barbe, Geert Huysentruyt, Arne Desmet en Lisa Lamblin. Die attentie was er ook voor Dirk Vanderbrugghen en Carla Vermeulen, die allebei 15 jaar op post zijn. Henk Vandercruyssen heeft 30 jaar op de teller en Ann Cappon en Marie-Claire Berton 40 jaar.

Henk Vandercruyssen staat zijn hele loopbaan ten dienste van de verenigingen die gebruik maken van het ontmoetingscentrum d’Iefte. Voor hem is het tevreden stellen van gebruikers en bezoekers als een bijzondere opdracht. “Toen ik startte was er enkel d’Iefte. Sindsdien zijn de buurthuizen erbij gekomen en werd de accommodatie in d’Iefte groter en gemoderniseerd. Mijn job heb ik in goede verstandhouding kunnen uitvoeren en bijscholingen zijn er met de jaren steeds meer.”

Henk vertelde ook over de technische uitrusting: “Moderniseren en aanpassen is het motto. Alles verandert en zoals bij andere diensten is er doorgedreven digitalisering.” Het feest werd afgerond met een hapje en drankje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier