Gemeentepersoneel fietst 2.000 euro bij elkaar voor Think Pink

© foto Nele
Redactie KW

De personeelsleden van de gemeente Wingene namen tijdens de maand september deel aan Bike for Life. Per gefietste woon-werkverplaatsing ging er anderhalve euro naar Think Pink. Er werden 884 ritten bij elkaar gefietst, goed voor 6.000 kilometer en een eindbedrag van 2.000 euro.

Bike for Life is een motiverende fietscampagne voor organisaties, bedrijven en hun werknemers en overheden. “Toen we de aankondiging zagen, hebben wij geen seconde getwijfeld”, weet algemeen directeur Jurgen Mestdagh.

Duurzaam woon-werkverkeer

“Het is naast bijvoorbeeld de fietsvergoeding en een fietsleasingcontract in de nabije toekomst een extra aanmoediging voor onze werknemers om zich zo veel mogelijk duurzaam naar het werk te verplaatsen.”

Jens Danneels, schepen van Sport vult aan: “Bij de gemeente vinden wij het belangrijk dat personeelsleden op vlak van beweging en duurzaam woon-werkverkeer het goede voorbeeld geven. We hopen dat we tegen 2023 de helft van onze personeelsleden minstens 60 procent van de verplaatsingen met de fiets aflegt en dat vele inwoners hun voorbeeld volgen.”

Think Pink

De gemeente koos als goed doel voor Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten in hun familie. “In oktober kleurt onze gemeente roze”, vertelt Tom Braet, schepen van Welzijn.

“We willen daarmee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker zetten en onze inwoners informeren en overtuigen om zich preventief te laten onderzoeken. Fietsen voor Think Pink is een van de acties die het bewustzijn daarover ook onder onze personeelsleden vergroten.”

Think Pink is alvast supertevreden met het behaalde bedrag. Sommige personeelsleden behaalden in hun eentje tot 174 euro op, reden in drie weken 68 ritten of fietsten in het totaal 702 kilometer. (Nele Sabbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.