Gemeentelijke diensten Knokke-Heist voorlopig enkel telefonisch en elektronisch bereikbaar

Het Sociaal Huis gaat normaal op 18 mei weer open. © DM
Redactie KW

Omdat sinds 4 mei de meeste bedrijven weer zijn opgestart, gaan veel burgers ervan uit dat ook de gemeentelijke diensten van Knokke-Heist opnieuw hun deuren hebben geopend voor het publiek. Dit klopt niet. Zelf langsgaan, zal normaal pas vanaf 18 mei weer kunnen. Voorlopig zijn alle gemeentelijke diensten enkel telefonisch en elektronisch bereikbaar.

Het is de bedoeling dat vanaf maandag 18 mei het stadhuis op het Alfred Verweeplein, het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein en het infokantoor van Toerisme op het Lichttorenplein in een beperkte personeelsbezetting opengaan. Voor het stadhuis en het Sociaal Huis kan dit bovendien enkel voor wie daarvoor vooraf een afspraak heeft gemaakt. Wie zich aanbiedt, wordt ook vriendelijk verzocht een mondmasker op te zetten.

Veiligheidsmaatregelen

Momenteel worden er op het gelijkvloers van het stadhuis balies voor Burgerzaken, Lokale Economie, Financiën en Strand & Dijk voorzien om te vermijden dat vanaf 18 mei te veel bezoekers zich naar de andere verdiepingen zouden begeven.

Ook in het Sociaal Huis worden de vergaderlokalen op het gelijkvloers ingericht als spreeklokalen zodat ook daar de circulatie van bezoekers in het gebouw wordt beperkt. ?Zowel in het stadhuis in Knokke als in het Sociaal Huis in Heist worden de wachtzalen opgedeeld zodat bezoekers niet met elkaar in contact komen.

In het stadhuis op het Alfred Verweeplein wordt vanaf maandag 18 mei gewerkt met een aparte in- en uitgang. Bezoekers moeten zich aanmelden aan de balie, worden visueel begeleid naar de wachtzaal en van daaruit naar hun afspraak. De bezoeker kan terug naar buiten gaan via de nooduitgang van het stadhuis.?

In het infokantoor van de dienst Toerisme is door renovatiewerkzaamheden aan de trap op het Lichttorenplein, enkel de kant aan de Zeedijk toegankelijk. Via deze ingang worden vanaf 18 mei maximum zes bezoekers in de ontvangstruimte toegelaten. De openbare toiletten blijven gesloten voor het publiek. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier