Gemeentelijk bord ‘Verboden voor spelende kinderen’ verwijderd door jeugdschepen

Jeugdschepen Lothar Feys en Groen-raadslid Balder Clarys met het bord. © foto vadu
Redactie KW

De verbazing van Groen-gemeenteraadslid Balder Clarys was groot toen hij recent een officieel bord met daarop ‘Verboden voor spelende kinderen’ ter hoogte van de seniorenwoningen aan de Rode Poort spotte. Hij haalde het onderwerp aan op de gemeenteraad, waar jeugdschepen Lothar Feys (N-VA) een wel heel bijzonder geschenk voor hem had.

Spelen wordt in onze stad op bepaalde plaatsen blijkbaar nog als overlast beschouwd“, zegt Balder. “Het bord staat op een publiek toegankelijke plaats, langs een zachte doorsteek en daar mag dus blijkbaar niet gespeeld worden. Zijn wij dan zo onverdraagzaam dat dit niet kan? Dit lijkt me niet de visie van de stad en al helemaal niet van mijn partij te zijn.”

“Ik vraag de stad dan ook om de resolutie ‘Spelen is in onze stad geen overlast’ van het Goe Gespeeld-charter te ondersteunen. Bijgevolg vraag ik ook dat elke plek in de publieke ruimte waar nu niet gespeeld mag worden open te stellen voor spelende kinderen, tenzij hun veiligheid daarbij in gevaar komt.”

Jeugdschepen Lothar Feys (N-VA) haalde tot animo van de zaal op de gemeenteraad het bord in kwestie boven. “Ik ben het zelf gaan zoeken en heb het meteen verwijderd“, zegt hij. “We hebben geen idee hoe het daar is beland, maar uiteraard gaat het in tegen onze visie van een kindvriendelijke stad. De voorbije jaren zijn er al heel wat speelpleinen heropgefrist en ook de komende legislatuur trekken we een flink budget uit voor dergelijke ingrepen.”

“Spelen is een basisrecht en zo’n bordjes gaan daar natuurlijk lijnrecht tegenin. Wie er nog spot, mag dit altijd laten weten en dan gaan we die verwijderen.” (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier