Gemeentedepot ruimt baan voor woonproject

Hoeve 'de Fontein', het depot van de gemeente in de Belhuttebaan, ruimt plaats voor een bouwproject. © Foto Coghe
Carl Bruneel

De gemeenteraad besliste eenparig om het gemeentedepot aan de Belhuttebaan te verkopen. Het depot zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar om er een woonproject te realiseren.

“De vroegere hoeve ‘ Hof De Fontein’ werd in 1979 door de gemeente aangekocht.”, legt burgemeester Patrick Lansens (SP.A) uit. “Sindsdien fungeert ze als gemeentelijk depot en opslagplaats voor de dienst openbare werken. Vorige maand zijn we gestart met de bouw van een nieuw onderkomen voor onze technische dienst in de KMO-zone, net naast het nieuwe recyclagepark. Enkele jaren geleden werd een ruimtelijk uitvoeringsplan gemaakt om de huidige site van de technische dienst langs de Belhuttebaan de bestemming van ‘woonzone’ te kunnen geven. De terreinen liggen immers niet alleen langs de Belhuttebaan, maar palen ook aan de woonwijk Nieuwenhove.”

Maximaal acht woningen

“Het grootste deel van de site ‘Hof De Fontein’, goed voor circa 3.000 vierkante meter, zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar om er een woonproject te realiseren. Er kunnen maximaal acht woningen gebouwd worden. Een kleiner deel van 700 vierkante meter wordt verkocht aan sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel. Zij zullen er zes huurflats realiseren. Met de opbrengst van de verkoop zal de nieuwe site in de ambachtelijke zone deels gefinancierd kunnen worden. De instelprijs voor de verkoop van de site hoeve ‘Hof De Fontein’ bedraagt 400.000 euro. De verkoop gebeurt openbaar via de dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.