Gemeentebestuur Wielsbeke zal Hernieuwenburg pimpen met kleurrijke muur

Benedikt Planckaert, Jan De Potter, Frederik Vynckier en Jonas Haerinck van U. vinden gehoor bij de meerderheid om Hernieuwenburg te pimpen. © NVR
Redactie KW

Vijf weken geleden stelde oppositiepartij U. voor de werken op het domein Hernieuwenburg af te schermen met enkele creatieve beelden. Op de gemeenteraad van 24 september herhaalde U. de vraag. Schepen van openbare werken Daisy Haydon (CD&V) keurde het voorstel goed.

Op het Domein Hernieuwenburg zijn de werkzaamheden aan het nieuwe sportcentrum al even aan de gang. Daardoor ligt de zone aan ‘t Ravotterke er rommelig bij. U. kwam met het voorstel de werken af te schermen door creatieve tekeningen. “Een kleurrijke muur rond de werfzone kan het domein weer laten opfleuren. Men zou beroep kunnen doen op de verengingen om hun creativiteit te laten botvieren op de omheining”, klonk toen.

Schepen Daisy Haydon gaf op de laatste gemeenteraad haar fiat. De meerderheid was volledig te vinden voor het voorstel van U. “We hebben ons geïnformeerd en we moeten werken met winddoorlatende doeken. Die zullen we laten bedrukken met mooie tekeningen. We zullen in het volgende infokrantje publiceren hoe de inwoners hun ontwerpen kunnen insturen. We moeten ons domein proper houden tijdens de werken. Het was een goed idee van U.”, gaf ze aan. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier