Gemeentebestuur vraagt niet meer naar Knokke af te zakken: “Het is té druk”

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist roept op om vandaag niet meer naar de kustgemeente af te zakken. Voor de tweede dag op rij is het over de koppen lopen in de winkelstraten. “Ook op de dijk en het strand is er heel veel volk. Het is voor ieders veiligheid”, zegt eerste schepen Piet De Groote (GBL).

Op de druktebarometer van de kust kleurt Knokke voor de tweede dag op rij oranje, zéér druk dus. “Waar dat zaterdag vooral in de late namiddag was, is dat zondag al vanaf de middag”, zegt Piet De Groote. Vooral in de handelskern rond de Lippenslaan is het zeer druk. Té druk, volgens het gemeentebestuur. “We roepen op om vandaag zeker niet meer naar Knokke te komen. Afstand houden wordt anders te moeilijk.”

Dat het druk is in Knokke bij het begin van de krokusvakantie, hoeft niet te verbazen. De kustgemeente telt 21.000 tweede verblijven. “Nu mensen niet naar het buitenland mogen reizen, komen heel veel van die mensen naar hun buitenverblijf”, zegt Piet De Groote. “Reken daar de vele dagjestoeristen bij en het wordt snel heel druk.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.