Gemeentebestuur roept burgers op om zich snel te laten testen

De coronatest wordt volledig terugbetaald door jouw ziekenfonds voor wie symptomen vertoont. © DM
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist roept inwoners op om zich te laten testen bij de minste symptomen van coronabesmetting.

Iemand die besmet is met het coronavirus is het meest besmettelijk tussen twee dagen voor en zeven dagen na de eerste ziektesymptomen.?Daarom roept het gemeentebestuur van Knokke-Heist zijn inwoners op om zich bij de minste symptomen onmiddellijk te laten testen. De coronatest wordt volledig terugbetaald door jouw ziekenfonds voor wie symptomen vertoont. Het gemeentebestuur raadt iedereen ook aan om, uit voorzorg, een lijstje te maken van de personen waarmee je de voorgaande dagen in contact kwam. Want die gegevens zijn belangrijk voor een verdere contactopvolging.?

In samenwerking met de huisartsen is het gemeentebestuur van Knokke-Heist gestart met een Lokaal Team Coronapreventie die contactopsporing mee ondersteunt. Wie een positieve test aflegt, wordt gecontacteerd door een medewerker van de gemeente, met respect voor je privacy. Het overgrote deel van de betrokkenen apprecieert deze opvolging door het gemeentebestuur als aanvulling op de reeds bestaande contact tracing van de Vlaamse overheid.

Momenteel ontfermen zich drie tot vier personeelsleden van de dienst Welzijn over de Covid-preventiemailbox.

De respons bij de gecontacteerden is over het algemeen positief. Het feit dat de medewerkers met veel empathie informeren hoe het met de persoon met een positief resultaat gaat, zorgt ervoor dat het gesprek het louter controlerende aspect overstijgt.

Het enige struikelblok dat de medewerkers momenteel ondervinden is de juiste contactgegevens achterhalen van positief geteste personen en hun contacten. Dit is niet altijd evident, maar alle beschikbare bronnen worden ingeschakeld om de betrokkenen zo vlug mogelijk op te op te sporen en te contacteren.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.