Gemeentebestuur reikt voor het eerst #IchtegemInspireert-awards uit

De prijsuitreiking vindt plaats in zaal De Klokkenput. (foto Coghe) © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Vanaf dit jaar organiseert het lokaal bestuur van Ichtegem een gloednieuwe awardshow: de #IchtegemInspireert-awards, waarbij alle inspirerende burgers kans maken op een van de acht felbegeerde prijzen.

Tot vorig jaar werden ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de adviesraden de gemeentelijke prijzen uitgedeeld. Telkens werd er een tiental prijzen uitgedeeld. Er was een milieuprijs, een jeugdprijs, een prijs voor de jeugdsporter, een cultuurprijs, de sportploeg van het jaar, de prijs voor de sportverdienste, een seniorenprijs, de prijs voor de jeugdploeg van het jaar en natuurlijk de sportvrouw en sportman van het jaar. Met het beleidsplan als inspiratiebron hervormt het huidig bestuur de jaarlijkse verkiezingen en vanaf dit jaar organiseert het lokaal bestuur een gloednieuwe awardshow: de #IchtegemInspireert-awards, waarbij alle inspirerende burgers kans maken op een van de acht voorziene awards. Naast vier sportprijzen (sportman, sportvrouw, jeugdsporter en sportvereniging van het jaar) worden er ook vier IchtegemInspireert-awards (inspirerende jongere, volwassene, senior en vereniging/school) uitgereikt aan inwoners, verenigingen of scholen van Ichtegem die zich op een inspirerende manier ingezet hebben in 2019.

Elke inwoner, vereniging of school kan zich tijdens de hele maand januari kandidaat stellen via het invulformulier op www.ichtegeminspireert.be. Een speciaal daarvoor aangeduide jury maakt een preselectie. In maart kunnen alle inwoners dan stemmen op hun favoriet.

De uitreiking van de awards vindt plaats in De Klokkenput op 27 maart. “Het is inderdaad een grondige verandering die we doorvoeren, maar we wilden het eens over een andere boeg gooien”, weet verantwoordelijke schepen Magali Segers. “Vroeger was er zo ongeveer een prijs per adviesraad, maar omdat het aantal adviesraden is toegenomen, was het bestaande systeem van gemeentelijke prijzen nog moeilijk te hanteren. Maar we willen vooral de hele bevolking bij het gebeuren betrekken. Tot vorig jaar werden enkel de leden van de adviesraden en de kanshebbers op een prijs op de prijsuitreiking uitgenodigd. Het initiatief vond dan plaats onder de noemer van de jaarlijkse receptie van de adviesraden. Dit keer spreken we de hele bevolking aan, niet alleen om op de uitreiking aanwezig te zijn, maar ook om kandidaten naar voor te schuiven en te stemmen. We hopen vooral op veel kandidaten voor de verschillende categorieën.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier