Gemeentebestuur Nieuwpoort pakt eindelijk wandelpaden Stuiverwijk aan

De wandelpaden zijn aan vernieuwing toe. © DV
Redactie KW

Stad Nieuwpoort start met de vernieuwing van de wandelpaden in de Stuiverwijk. De bewoners klagen al meerdere jaren dat er dringend nood is aan vernieuwing.

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) beaamt dit. “Het gaat dus in een eerste fase over de verbindingswandelpaden tussen de verschillende blokken van de wijk, en nog niet de voetpaden. Het project kost 200.000 euro. De werken zullen enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. In de plaats komen er gegoten betonpaden.”

Bewust gewacht

In juni 2019 zei de burgemeester al dat hij er werk van zou maken en dat de werken in oktober van dat jaar zouden starten, maar dit bleek uiteindelijk niet zo te verlopen. “Dat klopt. Er is bewust wat gewacht omdat er ondertussen veel andere projecten verliepen. Zo is het wat achterop geraakt. We waren toen onder andere ook bezig aan de Franslaan en de Pieter Deswartelaan. Maar het is hoognodig en nu is deze wijk aan de beurt“, vertelt hij.

In een volgende fase is het dan de beurt aan de voetpaden en andere verhardingen. “Daar willen we ook kijken wat we kunnen doen qua ontharding, want er is al eens wateroverlast geweest. Het water moet er de grond beter kunnen indringen”, aldus burgemeester Vanden Broucke.

Beter laat dan nooit

Oppositiepartij Pro Nieuwpoort is tevreden dat er eindelijk werk wordt gemaakt van de heraanleg van de wandelpaden. “Dit was al een item in ons verkiezingsprogramma en we kaartten dit al aan in de gemeenteraad”, vertelt voorzitter Nicolas Vermote. “Burgemeester Crabbe beloofde al vernieuwing in 2008 en burgemeester Vanden Broucke in 2019. De Stuiverwijk is de oudste sociale woonwijk van Nieuwpoort en dit moest veel eerder prioritair behandeld zijn. Maar beter laat dan nooit”, vindt hij. (DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier