Het gemeentebestuur doet een oproep aan alle verantwoordelijken van Knokke-Heistse kinderdagverblijven om hun burgerplicht te vervullen en hun verantwoordelijkheid op te nemen om hun deuren open te houden. De strijd tegen het coronavirus is ieders grootste prioriteit waarbij de gezondheid van mensen voorop staat. De dienstverlening die de crèches momenteel aanbieden heeft, meer dan ooit, een belangrijke maatschappelijke functie. Zij zorgen voor kinderopvang opdat andere mensen essentieel en vaak levensreddend werk kunnen uitvoeren.

Het gemeentebestuur begrijpt in deze tijden ten volle de ongerustheid en angst bij de kinderverzorgsters om de mensen die hen dierbaar zijn. Het werk dat van hen gevraagd wordt is dan inderdaad ook niet zonder risico. 'Social Distancing' is in scholen en kinderdagverblijven niet altijd zo makkelijk praktisch te realiseren. Dit persoonlijk risico moeten de medewerkers dan ook zoveel mogelijk proberen te beperken door het nemen van de juiste hygiënische maatregelen. Hierdoor kunnen de ouders met levensnoodzakelijke jobs hun taken blijven beoefenen en zo de meest kwetsbaren in de maatschappij beschermen.

Het gemeentebestuur is overtuigd dat mits wat creativiteit en de nodige positieve ingesteldheid het mogelijk moet zijn om kinderopvang als essentiële dienstverlening te blijven verzekeren. Het gemeentebestuur en zijn bevolking rekenen alvast op de burgerzin en maatschappelijke verantwoordelijkheid van alle kinderverzorgsters! (DM)

Het gemeentebestuur doet een oproep aan alle verantwoordelijken van Knokke-Heistse kinderdagverblijven om hun burgerplicht te vervullen en hun verantwoordelijkheid op te nemen om hun deuren open te houden. De strijd tegen het coronavirus is ieders grootste prioriteit waarbij de gezondheid van mensen voorop staat. De dienstverlening die de crèches momenteel aanbieden heeft, meer dan ooit, een belangrijke maatschappelijke functie. Zij zorgen voor kinderopvang opdat andere mensen essentieel en vaak levensreddend werk kunnen uitvoeren.Het gemeentebestuur begrijpt in deze tijden ten volle de ongerustheid en angst bij de kinderverzorgsters om de mensen die hen dierbaar zijn. Het werk dat van hen gevraagd wordt is dan inderdaad ook niet zonder risico. 'Social Distancing' is in scholen en kinderdagverblijven niet altijd zo makkelijk praktisch te realiseren. Dit persoonlijk risico moeten de medewerkers dan ook zoveel mogelijk proberen te beperken door het nemen van de juiste hygiënische maatregelen. Hierdoor kunnen de ouders met levensnoodzakelijke jobs hun taken blijven beoefenen en zo de meest kwetsbaren in de maatschappij beschermen. Het gemeentebestuur is overtuigd dat mits wat creativiteit en de nodige positieve ingesteldheid het mogelijk moet zijn om kinderopvang als essentiële dienstverlening te blijven verzekeren. Het gemeentebestuur en zijn bevolking rekenen alvast op de burgerzin en maatschappelijke verantwoordelijkheid van alle kinderverzorgsters! (DM)