Gemeentebestuur huldigt KW-medewerker Eddy Logie

Burgemeester en schepenen van Ledegem brachten hulde aan afscheidsnemend KW-medewerker Eddy Logie. (foto Jan Stragier) © ©Jan STRAGIER
Redactie KW

Vlak voor de laatste gemeenteraadszitting van 2019 brachten burgemeester Dochy en het schepencollege hulde aan Eddy Logie. Onze KW-medewerker bracht een halve eeuw lang verslag uit over de gemeenteraad en over alles wat reilt en zeilt in Ledegem.

Symbolischer kon het haast: na de laatste gemeenteraadszitting van het jaar zet Eddy Logie een punt achter zijn journalistieke medewerkersloopbaan. “Hij volgde elke gemeenteraad”, zei burgemeester Bart Dochy. “We konden altijd op Eddy Logie rekenen voor een verslag over wat er in Ledegem gebeurde. Een halve eeuw lang. Onvoorstelbaar. En daarom vinden wij het gepast om, voor we de raadszitting starten, hulde te brengen. Maar liefst meer dan 19.000 artikels over Ledegem heeft u de voorbije jaren bijeen gepend,” zei de burgemeester nog.

Wijn en bloemen

Een indrukwekkende hoeveelheid, maar… volgens Eddy Logie zijn er in totaal van zijn hand zeker zo’n 80.000 artikels verschenen.

Genoeg in elk geval voor een warme hulde. Waarop Eddy Logie naar voren mocht komen in de gemeenteraadszaal. “Maar”, zei de burgemeester tegen Eddy, “achter u stond een sterke vrouw en het doet ons deugd dat ook zij aanwezig is. We brengen ook hulde aan haar.” Waarom Jenny ook naar voren mocht.

De bloemen kregen Eddy en zijn vrouw uit handen van schepenen Greta Vandeputte en Sybille Geldhof, terwijl de burgemeester de wijn overhandigde. En dat was nog niet alles. De perscollega’s van Eddy zorgden ook voor een geschenk dat voor de gemeenteraad door Bert Feys werd overhandigd.

In De Weekbode van deze week verschijnt vrijdag een uitgebreid interview met Eddy Logie en worden de nieuwe medewerkers van KW voor Ledegem voorgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier