Gemeentebestuur Bredene zal winkelzones controleren

De komende blokperiode kunnen studenten terecht in het MEC Staf Versluys.©Administrator GF
De komende blokperiode kunnen studenten terecht in het MEC Staf Versluys.©Administrator GF
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Bredene zal vanaf nu de vinger aan de pols houden op drukke winkelplaatsen. Vanaf dinsdag gaat het gemeentelijk zwembad ook opnieuw open voor het publiek.

“Het gemeentebestuur en de lokale politiezone zullen de situatie van nabij opvolgen, vooral ter hoogte van de parking Shoppingcenter (Bredene-Sas), in de Duinenstraat en in de Kapelstraat ter hoogte van de parking Shopping Duinen”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.

Het gemeentebestuur vraagt dat de winkels zich houden aan de opgelegde maatregelen. Grote winkels moeten in een toegangscontrole voorzien. Bredene heeft een infolijn (059 33 91 94 – infodienst@bredene.be) geopend voor handelaars, die vaststellen dat de sociale afstand in de wachtrijen voor hun zaak niet gerespecteerd wordt.

Studeren in het MEC Staf Versluys

De komende blokperiode kunnen studenten terecht in het MEC Staf Versluys. Voorafgaand registreren en inschrijven is wel de boodschap. Dat kan telefonisch op 059 56 19 60 of via balie.toerisme@bredene.be. De vergaderlokalen worden coronaproof ingericht. Studeren in het MEC Staf Versluys kan tijdens de normale openingsuren van het centrum (weekdagen van 9u-17u, zaterdag van 10u-12u en van 13u-17u, zondag van 13u-17u).

Promotie voor webshops en take-away blijft

Bredene blijft de volgende weken ook verder promotie voeren in het straatbeeld en op de digitale kanalen voor Bredense webshops en take away-zaken. Het gemeentebestuur organiseert momenteel ook een online bevraging onder de handelaars. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.