Ook Zulte wordt op verschillende manieren getroffen door het virus: horecazaken, winkeliers, ondernemers, onthaalouders, organisatoren van evenementen... Het lokaal bestuur wil met het fonds aantonen dat er op gemeentelijke steun gerekend kan worden. Concrete steunmaatregelen worden nog niet vastgelegd en zullen afhankelijk zijn van de verdere evolutie van de huidige crisis en de Vlaamse en federale steunmaatregelen.

De afgelopen twee weken legde het gemeentebestuur de focus op het beheersen van het coronavirus door verspreiding tegen te gaan. Maatregelen treffen, gemeentediensten beschikbaar houden en communiceren met de bevolking waren prioriteit.

300.000 à 400.000 euro

Het lokaal steunfonds #ZulteSteunt zal de getroffen sectoren zo goed mogelijk proberen te ondersteunen, zonder het volledige verlies te kunnen compenseren. Binnen het gemeentelijk beleidsplan werd voldoende financiële ruimte voorzien om onverwachte zaken op te vangen. Er wordt dan ook een budget van 300.000 à 400.000 euro voorzien voor het steunfonds. De komende maanden zal het bestuur in overleg gaan met de betrokken actoren en adviesraden over de specifieke noden en de concrete invulling van dit fonds.

Ook Zulte Helpt

Iedereen die hulp nodig heeft of hulp wil bieden, kan ook nog terecht bij het platform #ZulteHelpt. Er kan via het platform een beroep gedaan worden op een vrijwilliger die de noodzakelijke boodschappen in huis haalt, naar de apotheek gaat of een telefonisch babbeltje slaat. "Mensen die hulp willen bieden, raad ik aan eerst klaar te staan voor de personen in hun directe omgeving zoals buren en familie", zegt burgemeester Simon Lagrange. "Wie meer wil doen, kan terecht bij het platform #ZulteHelpt."

De gemeente bundelt alle hulpvragen, houdt een overzicht bij van de geregistreerde vrijwilligers en neemt opnieuw contact op wanneer een geschikte match gevonden is. Voor alle informatie over hulp bieden of hulp vragen kan je terecht op www.zulte.be. Daarnaast kan je het #ZulteHelpt-team ook bereiken per mail naar zultehelpt@zulte.be of telefonisch op 09 321 84 24 (Sociaal Huis) of 09 243 14 18 (gemeentehuis).

Ook Zulte wordt op verschillende manieren getroffen door het virus: horecazaken, winkeliers, ondernemers, onthaalouders, organisatoren van evenementen... Het lokaal bestuur wil met het fonds aantonen dat er op gemeentelijke steun gerekend kan worden. Concrete steunmaatregelen worden nog niet vastgelegd en zullen afhankelijk zijn van de verdere evolutie van de huidige crisis en de Vlaamse en federale steunmaatregelen.De afgelopen twee weken legde het gemeentebestuur de focus op het beheersen van het coronavirus door verspreiding tegen te gaan. Maatregelen treffen, gemeentediensten beschikbaar houden en communiceren met de bevolking waren prioriteit. Het lokaal steunfonds #ZulteSteunt zal de getroffen sectoren zo goed mogelijk proberen te ondersteunen, zonder het volledige verlies te kunnen compenseren. Binnen het gemeentelijk beleidsplan werd voldoende financiële ruimte voorzien om onverwachte zaken op te vangen. Er wordt dan ook een budget van 300.000 à 400.000 euro voorzien voor het steunfonds. De komende maanden zal het bestuur in overleg gaan met de betrokken actoren en adviesraden over de specifieke noden en de concrete invulling van dit fonds.Iedereen die hulp nodig heeft of hulp wil bieden, kan ook nog terecht bij het platform #ZulteHelpt. Er kan via het platform een beroep gedaan worden op een vrijwilliger die de noodzakelijke boodschappen in huis haalt, naar de apotheek gaat of een telefonisch babbeltje slaat. "Mensen die hulp willen bieden, raad ik aan eerst klaar te staan voor de personen in hun directe omgeving zoals buren en familie", zegt burgemeester Simon Lagrange. "Wie meer wil doen, kan terecht bij het platform #ZulteHelpt."De gemeente bundelt alle hulpvragen, houdt een overzicht bij van de geregistreerde vrijwilligers en neemt opnieuw contact op wanneer een geschikte match gevonden is. Voor alle informatie over hulp bieden of hulp vragen kan je terecht op www.zulte.be. Daarnaast kan je het #ZulteHelpt-team ook bereiken per mail naar zultehelpt@zulte.be of telefonisch op 09 321 84 24 (Sociaal Huis) of 09 243 14 18 (gemeentehuis).