Gemeente Zonnebeke koopt laptops voor afstandsonderwijs kwetsbare jongeren

Schepen Koen Meersseman. © ZB
Redactie KW

Nu de scholen gesloten zijn en nog niemand weet wanneer die opnieuw zullen geopend worden, krijgen de leerlingen onderwijs op afstand. Daarvoor hebben ze een laptop en internet nodig. Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen is dit echter een extra handicap. De gemeente Zonnebeke koopt daarom tweedehandse laptops aan.

“Elk kind moet in de beste omstandigheden onderwijs kunnen genieten en het is onze plicht als bestuur om in moeilijke tijden als deze kinderen een helpende hand te reiken“, aldus Jan Vandoolaeghe, schepen voor onderwijs. “Om die reden kochten we met de gemeente een aantal degelijke tweedehandse laptops aan en we zullen die ter beschikking stellen van deze kinderen. Uiteraard zullen de laptops de nodige basissoftwarepakketten bevatten en waar nodig hoort er een internetverbinding bij”, vult Koen Meersseman, schepen bevoegd voor ICT aan.

Ook internetaansluiting voorzien

“We vragen aan de scholen om aan de sociale dienst door te geven welke kinderen hiervoor in aanmerking komen. Na het gebruikelijk financieel en sociaal onderzoek krijgen de kinderen de computer en waar nodig ook een internetaansluiting voor deze periode. We gaan uit van een twintigtal laptops, maar als blijkt dat er meer laptops nodig zijn, dan zullen we die ook aankopen. We willen geen kinderen achterlaten!” aldus nog Joachim Jonckheere, schepen voor Sociale Zaken en voorzitter BCSD (bijzonder comité voor sociaal toezicht). (NVZ)

Meer informatie op 0473 46 68 60, 0496 27 02 22, 0491 16 35 34

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier