Gemeente Wingene zet mantelzorgers in de bloemetjes en belooft hogere premie

© Nele
Redactie KW

De Wingense mantelzorgers kregen op dinsdag 23 juni een bloemetje thuis geleverd. Op die manier wilde men een hartverwarmende dankjewel zeggen voor al hun inspanningen.

Mantelzorgers zorgen vrijwillig voor een hulpbehoevende. Dat kan een familielid zijn, maar ook vrienden, buren of kennissen die nood hebben aan extra hulp. “Mantelzorgers doen dat vrijwillig en spelen een cruciale en aanvullende rol naast de professionele zorgverlening”, vertelt schepen van Welzijn Tom Braet. Hun dagelijkse inzet verdient dan ook veel waardering. “Wij willen onze geregistreerde mantelzorgers vandaag bedanken met een kleine attentie. Hun inzet is trouwens onmisbaar en de gezondheidscrisis maakte mantelzorg extra zwaar omdat bepaalde ondersteuningen zoals dagopvang of thuisbegeleiding wegviel.”

Mantelzorgacademie

De mantelzorgers kregen een bloemetje aangeboden bij hen thuis. Deze actie maakt deel uit van het 100-puntenplan voor de heropleving van de gemeente in het postcoronatijdperk. Ook komende jaren plant de gemeente heel wat acties rond mantelzorg. “De premie wordt verhoogd en we richten een mantelzorgacademie op. Daar kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en hun ervaringen delen. Daarnaast willen we hen ook waarderen. Mantelzorgers zijn onze verborgen helden van de zorg en zij verdienen een gezicht.”

Personen die mantelzorger zijn en geen premie ontvangen, kunnen de premie aanvragen via www.wingene.be/mantelzorg. Alle info, de voorwaarden en de te volgen procedure zijn er terug te vinden.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten