Gemeente Wingene verkoopt kippen in strijd tegen afvalberg

© gf
© gf
Redactie KW

Vanaf 1 februari tot en met 31 maart kunnen inwoners van Wingene en Zwevezele kippen bestellen op het recyclagepark. “Met deze tweejaarlijkse kippenactie willen we onze inwoners aanzetten om hun keukenafval voelbaar te laten verminderen”, zegt Brecht Warnez, schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid.

Kippen vormen een goede aanvulling op thuiscomposteren. Aardappelen, rijst, deegwaren en groenten zijn een lekkernij voor kippen. “Op die manier is de restafvalzak minder snel vol. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee. De verse eitjes krijg je er gratis bij”, zegt schepen Brecht Warnez.

De inwoners kunnen kiezen uit drie kippenrassen: een klassieke bruine legkip voor vier euro of een Bleu des Landes of een Mechelse koekoek voor zes euro. Er is een maximum van drie kippen per gezin. De kippen kunnen na bestelling afgehaald worden op zaterdag 17 april tussen 16 en 18 uur ophalen.

Ophokplicht

Het Federaal Voedselagentschap bevestigde dat de kippenactie mag plaatsvinden ondanks de verhoogde waakzaamheid door de vastgestelde vogelgriep bij aan aantal pluimveebedrijven in de regio. “Zolang het virus blijft circuleren bij wilde vogels moet je de aangekochte kippen ophokken of afschermen met behulp van netten. Zo wordt het contact met wilde vogels uitgesloten. We vragen iedereen met aandrang om deze regels strikt op te volgen”, waarschuwt Brecht Warnez. (KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.