Gemeente Wingene is voorbereid op winterprik dankzij sneeuw- en ijzelbestrijdingsplan

De technische dienst van Wingene, die ingezet wordt om te strooien. © GF
Redactie KW

De voorstelling van het gemeentelijk ‘sneeuw-en ijzelbestrijdingsplan’ was het belangrijkste item van de gemeenteraad in Wingene.

“We kunnen lessen trekken uit wat er in het verleden fout liep bij het bestrijden van ijzel en sneeuw. Met het sneeuw- en ijzelbestrijdingsplan willen we de komende winter de verkeersveiligheid bevorderen”, gaf algemeen directeur Jurgen Mestdagh als insteek mee tijdens zijn presentatie van het sneeuw- en ijzelbestrijdingsplan tijdens de gemeenteraad.

Met een betere voorbereiding en een uitbreiding van de capaciteit om sneeuw en ijzel te bestrijden, hoopt Jurgen Mestdagh samen met de bevoegde schepenen Walter Yde en Hedwig Kerckhove dat de Wingense wegen er de komende maanden zo veilig als mogelijk bij liggen.

Ook twee landbouwers

Het item riep tijdens de gemeenteraad nog vanuit verschillende fracties vragen op, maar het project zal na de winter sowieso ook geëvalueerd worden. Het zal enerzijds de eigen technische dienst zijn die ingezet wordt om te strooien indien nodig, maar om de capaciteit te vergroten wordt anderzijds vanaf heden ook een beroep gedaan op twee landbouwers.

(KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier