Gemeente Wevelgem en Wildebras openen speelstraatseizoen op artistieke wijze

Simon van Wildebras legt de kinderen de beginselen van graffiti uit. © SLW
Stefaan Lernout

De grote vakantie is voor vele kinderen een lange, eindeloze tijd vol spel en plezier. Bij voorkeur buiten met andere kinderen. Wevelgem telt deze zomer zestien speelstraten, het speelstraatseizoen werd woensdag officieel geopend op artistieke wijze. In de Tybaertstraat in Moorsele mochten de kinderen onder begeleiding van Wildebras hun straat versieren met krijtbussen, stoepkrijt en verf. En vooral veel fantasie.

“Via de speelstraten willen we de kinderen stimuleren om buiten te spelen“, zegt schepen van jeugd Kevin Defieuw. “Dis is de officiële opening van het speelstraatseizoen dat we op een artistieke wijze aanpakken. Om uit te maken waar de opening plaats zou vinden, werd er voorafgaand een loting gehouden. Iedere speelstraat uit Wevelgem kon zich hiervoor opgeven, maar slechts een straat kon als winnaar uit de bus komen. Dat werd uiteindelijk de Tybaertstraat in Moorsele.”

Kinderen baas

Thibeau (11) woont met twaalf andere kinderen in die straat waar van 9 uur ‘s morgens tot 21 uur ‘s avonds kinderen baas zijn. “Ik ben de oudste”, klinkt het fier. “We spelen iedere dag buiten, we fietsen en houden wedstrijdjes en vaak krijten we. En Jeremy, de papa van Andrés heeft een ramp gemaakt. Het is wel heel tof dat de hele straat nu vol kleuren zal staan.” Voor de gelegenheid liep ‘hun’ straat vol met kinderen uit andere wijken. Ook onder meer van speelpleinwerking Kasper en kinderopvang WoESha!

De jeugd ging onder leiding van Wildebras aan de slag met verf, krijt en spuitbussen. Het grijs van het asfalt werd omgetoverd in geel, groen en rood. “Deze ‘Street Art for Kids’-activiteit uit ons #BUTN-programma is het eerste van drie activiteiten die we organiseren in samenwerking met Wildebras”, legt schepen Defieuw uit. “Er komt nog een activiteit op woensdag 14 augustus in de Kwadestraat om 14 uur en vrijdag 27 september in de Spoorwegstraat, om 17 uur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.