Gemeente start buitenschoolse activiteiten voor min 12-jarigen opnieuw op

Tijdens de kerstvakantie zullen min 12-jarigen ook kunnen genieten van een leuke vrijetijdsbesteding.©Westend61 Getty Images
Tijdens de kerstvakantie zullen min 12-jarigen ook kunnen genieten van een leuke vrijetijdsbesteding.©Westend61 Getty Images
Redactie KW

Na zes weken stopzetting laat het gemeentebestuur van Zulte met ingang van woensdag 2 december opnieuw buitenschoolse activiteiten toe voor kinderen tot en met 12 jaar. De besmettingscijfers in de gemeente zijn gunstig geëvolueerd.

De lokale besmettingscijfers werden in de gemeentelijke veiligheidscel van maandag gunstig geëvalueerd. In de afgelopen zeven dagen werden 19 nieuwe besmettingen geteld. Hiermee daalt de incidentie (aantal besmettingen per 100.000 inwoners) tot 120. Vorige week noteerde de gemeente nog een incidentie van 323. “Het virus circuleert opmerkelijk minder binnen onze gemeente. We bedanken iedereen voor de geleverde inspanningen om dit te bereiken”, zegt burgemeester Simon Lagrange.

“Het is momenteel niet langer vereist om lokaal strengere maatregelen uit te vaardigen”, vervolgt de burgemeester. “Georganiseerde activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen dan ook opnieuw worden opgestart.” Het burgemeestersbesluit dat het verenigingsleven eerder opschortte, wordt opgeheven.

Kleine groepen

De gemeente vraagt de verenigingen om de toegestane activiteiten effectief te beperken tot ontspanning voor de kinderen. Douches, kleedkamers en kantines blijven gesloten. “We vragen om de activiteiten maximaal buiten en in kleinere groepen te laten doorgaan.”

Verenigingen en organisaties zijn vrij om te beslissen of ze al dan niet opstarten en vanaf wanneer. De gemeentelijke sporthal heropent vanaf maandag 7 december. Alle verenigingen werden hierover ingelicht.

Daarnaast blijven ook alle federale coronamaatregelen gelden. Activiteiten voor kinderen boven 12 jaar en volwassen blijven dan ook verboden.

Activiteiten tijdens kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zullen min 12-jarigen ook kunnen genieten van een leuke vrijetijdsbesteding. Kampen mogen plaatsvinden en ook de gemeente voorziet in een aanbod. De gemeentelijke kerstbrochure met alle informatie over buitenschoolse opvang, crealessen, creakamp, sportkampen en sportlessen wordt deze week nog verspreid. Inschrijven kan vanaf maandagavond 7 december. Alle informatie is terug te vinden op www.zulte.be/kerstvakantie .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier