Gemeente Staden verkoopt fruitbomen

Schepen van Milieu Chris Verhaeghe en Christophe Yssebaardt van de gemeente.©JOKE COUVREUR JCR
Schepen van Milieu Chris Verhaeghe en Christophe Yssebaardt van de gemeente.©JOKE COUVREUR JCR
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Staden geeft elke inwoner de kans om een fruitboom te kopen. De actie kadert in de ambitie van het bestuur om in deze legislatuur één boom per inwoner aan te planten.

“Een fruitboom is nuttig”, legt milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld) uit. “Hij voorkomt droge grond, zorgt voor extra leven in de tuin – van vogels tot vlinders – en geeft extra zuurstof aan je buurt. Zo kan je gezond ademhalen en volop genieten van al die pracht en praal. Zeker in de lente, als de bloesems floreren. Bovendien zorgt schaduw voor een fijne plek om te ontspannen of te spelen. En natuurlijk pluk je als eigenaar ieder jaar letterlijk en figuurlijk de vruchten van je boom.”

per inwoner één boom

“Het is onze ambitie om in deze beleidsperiode per inwoner één boom aan te planten”, gaat de schepen verder. “Het gaat om 11.400 bomen. Daarom geven we elke inwoner de kans om zijn of haar tuin op te fleuren met een fruitboom, tegen een voordelige groothandelsprijs.”

“Er is keuze uit appelbomen en perenbomen. Wat appelbomen betreft, kan je kiezen tussen Elstar of James Grieve. Een hoogstam kost 23 euro, een halfstam 18 euro en een laagstam 10 euro. Bij de perenbomen is er keuze tussen Conference of Doyenné du Comice, tegen dezelfde prijzen. Inwoners kunnen bij de gemeente één boom aankopen. Wie extra bomen wil, kan terecht bij een plaatselijke tuinaannemer of -centrum. Daar betaal je de geafficheerde prijs.”Een boom bestellen kan via www.staden.be/fruitboom, via 051 70 82 01, of aan de balie sector Wonen & Omgeving in het AC/DC in de Ieperstraat 109. Na betaling krijgen kopers een bevestiging en kan de boom opgehaald worden in het recyclagepark in De Linde 14. Kopers krijgen een handleiding mee. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.