Gemeente Ruiselede betaalt 2 miljoen euro voor gebruik nieuwe sportzaal Curando

© TM
Redactie KW

In de gemeenteraad in september bereikten de gemeente Ruiselede en Curando vzw al een principieel samenwerkingsakkoord over de financiering van een nieuwe sporthal binnen Zorgdorp Ruiselede. Nu werden die plannen ook concreet gemaakt.

Zo zal Curando de bouw van een sportzaal op de site van het Zorgdorp in de Pensionaatstraat financieren. De inwoners, verenigingen en scholen van Ruiselede zullen gebruik mogen maken van deze zaal. Daarvoor betaalt de gemeente twintig jaar lang jaarlijks 100.000 euro of twee miljoen euro in totaal. De gemeente staat ook in voor de uitbatingskosten, de inrichting van de sportzaal en de schoonmaakkosten.

Curando staat dan weer in voor alle onderhouds- en herstellingswerken, net als voor de aankoop, herstelling en vervanging van de niet-verplaatsbare materialen en de belijning in de zaal. De kosten rond verplaatsbare materialen, zoals bijvoorbeeld volleybalnetten of plinten, zijn voor de rekening van de gemeente.

De samenwerkingsovereenkomst werd donderdag 21 oktober goedgekeurd door de gemeenteraad. Burgemeester Greet De Roo (RKD) is tevreden met de beslissing. “Vooral omdat ook de oppositie unaniem positief gestemd heeft. Dat wil zeggen dat het echt om een gedragen beslissing gaat”, zegt ze. De Roo hoopt dat de sporthal er binnen drie jaar staat.

De overeenkomst geldt voor twintig jaar en kan telkens met vijf jaar verlengd worden. De concrete uitbating wordt later vastgelegd in een afsprakennota en gebruiksreglement.

(TM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier