Gemeente Pittem deelt gratis kerstbomen uit aan handelaars in bebouwde kom

De kerstbomen werden door de gemeentediensten geleverd aan de handelaars. © gf
Redactie KW

Inwoners van Pittem en deelgemeente Egem kunnen binnenkort de kerstsfeer opsnuiven in eigen dorp. Het gemeentebestuur wil de kerstperiode extra gezellig maken en gaf lokale handelaars en vrije beroepen in de bebouwde kom de kans om een gratis Nordman kerstboom aan te vragen.

“Zo wordt het straatbeeld van de gemeente tot halfweg januari 2022 ondergedompeld in de typerende, warme sfeer van de eindejaarsfeesten,” klinkt het bij burgemeester Ivan Delaere. Het gemeentebestuur van Pittem kon hiervoor op de hulp rekenen van Unizo Pittem.

“Alle handelaars en vrije beroepen in beide dorpskernen konden zich inschrijven voor de actie. De gemeentediensten leveren de kerstbomen en halen ze nadien ook terug op. Het enige wat de handelaar moet doen, is een pot voorzien en de boom versieren”, zegt Chris Marreel, schepen van Lokale Economie en Middenstand. Zo’n veertigtal handelaars in Pittem en Egem gingen hierop in.

Extra kerstversiering in het straatbeeld en winterlandschap

De kerstbomen werden maandag 29 november geleverd bij de handelaars. Maar daar houdt het niet op. Pittem pakt dit jaar ook uit met extra kerstverlichting en -versiering in het straatbeeld. Ondertussen werd de dorpskern van Egem al versierd met kerstverlichting aan de verlichtingspalen. Ook de kerk, de bibliotheek en het Buurthuis worden opgesmukt met enkele stevige kerstbomen, variërend in grootte van anderhalve tot zes meter.

“Rond de kerk van Pittem hangen lichtkransen en lichtgevende sterren die onze groendienst zelf maakte”, zegt de burgemeester.

Mini winterbosje

In de week van 6 december is de winkelkern van de Tieltstraat aan de beurt. Ook daar worden voor een eerste keer extra lichtelementen geplaatst. Als kers op de taart werkte de groen- en wegendienst samen met lokale kunstenaar Djoels een mini winterbosje uit. Zowel in Pittem als in Egem wordt een silhouet van een hert geplaatst, omgeven door een winterlandschap.

“We willen onze inwoners en passanten verleiden met de kerstsfeer in onze gemeente. Iets waar elke inwoner deugd van zal hebben in huidige omstandigheden”; aldus burgemeester Ivan Delaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier