Gemeente organiseert afhaalpunten voor afgewerkte pakketten

De gemeente organiseert per deelgemeente een afhaalpunt. Voor Wevelgem is dat aan de Porseleinhallen.©Stefaan Lernout SLW
De gemeente organiseert per deelgemeente een afhaalpunt. Voor Wevelgem is dat aan de Porseleinhallen.©Stefaan Lernout SLW
Stefaan Lernout

Het eindejaar nadert en dat gaat traditioneel gepaard met verkoopacties voor het goede doel of steunacties waarmee Wevelgemse verenigingen en organisaties hun kas hopen te spijzen.

“Door het coronavirus en de verstrengde maatregelen zijn er heel wat eetfestijnen en dergelijke in het water gevallen”, weet burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V).

“Dat zorgde ervoor dat verenigingen nog meer dan anders op zoek zijn gegaan naar alternatieven: de verkoop van sinterklaasontbijten, kerstpakketten,… Helaas worden ook die acties bemoeilijkt door de strenge coronavoorwaarden rond takeaway en leveringen door niet-professionelen. Daar willen we door het organiseren van afhaalpunten iets aan doen.”

Afhaalpunten

Vanaf vrijdag 4 december kunnen verenigingen die iets willen verkopen voor het goede doel of die hun kas hopen te spijzen, hun verkoop veilig organiserenin drie afhaalpunten, een per deelgemeente. In Gullegem is dat de cafetaria van OC de Cerf, in Moorsele de cafetaria van OC De Stekke en in Wevelgem de Polyvalente zaal van de Porseleinhallen.

“De afhaalpunten bevinden zich, conform de richtlijnen van de provincie, aan de buitenzijde van het gebouw”, vervolgt burgemeester Seynhaeve.

Aanvraag

“Er is altijd een medewerker van de gemeente aanwezig. De organisatie is verantwoordelijk voor het naleven van de geldende coronarichtlijnen. Zo mogen enkel afgewerkte pakketten worden verkocht, verenigingen of organisaties mogen zelf geen pakketten samenstellen.”

Verenigingen die gebruik willen maken van een afhaalpunt, doen daarvoor een aanvraag via het online formulier https://www.wevelgem.be/formulieren/afhaalpunt .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.