Gemeente opent bloklocatie voor studenten in Tiegembos in Anzegem

© XC
Redactie KW

Samenhokken om te blokken, studenten kunnen tijdens de blokperiode terecht in de cafetaria in Tiegembos. Enkele jaren geleden konden studenten terecht in Jeugdhuis Tope Tegare in de Kerkstraat, maar die vzw wordt deze maand waarschijnlijk ontbonden. De cafetaria ligt in een oase van rust zonder wifi en misschien is dat net ideaal om te studeren.

Voor studenten loeren de examens om de hoek van het eindejaar. De gemeente stelt de cafetaria open voor de blokkende studenten. Het is open van 8 uur ‘s morgens tot 18 uur ‘s avonds en van 16 december tot 26 januari, behalve op zondag 22, 24, 25, 31 december en 1 januari.

“Vorig jaar deden we dat al in de bib, maar die had niet zo’n flexibele uren voor studenten. En we wilden dus dat het iedere dag open kon en dus leek de cafetaria ons ideaal. Ook via ‘Droom je Anzegem’, het participatieplatform hadden we de vraag binnengekregen. En daar spelen we graag op in”, vertelt Mathilde Deseyn, medewerker van Jeugddienst Doekézot.

Twee jaar geleden konden de studenten nog terecht in Jeugdhuis Tope Tegoare in de Kerkstraat in Anzegem. Maar dit jaar blijft het jeugdhuis leeg. “Het jeugdhuis zal ontbonden worden. Het bestuur heeft jaren gestreden voor behoud, maar er is geen opvolging”, legt schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw uit.

Jeugdbewegingen

Er werd nog het idee geopperd om de jeugdbewegingen uit Anzegem één dag in de week het jeugdhuis te laten openhouden. Ze zouden dan de winst van die avond kunnen houden. Maar net daar wrong het schoentje met de wetgeving rond vzw’s. “Spijtig dat we niet met dat idee verder konden. Het gebouw wordt niet verkocht, maar komt tijdelijk ter beschikking van de cluster vrije tijd. Er zijn nog een aantal mankementen en als die zullen hersteld zijn, kunnen we het gebouw verhuren”, vult de schepen aan.

Het idee voor een jeugdhuis wordt niet helemaal van tafel geveegd. “We blijven open voor nieuwe mogelijkheden.” Het jeugdhuis werd in oktober 2017 opgericht, de gemeente pompte 140.000 euro in het project.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier