Gemeente Oostkamp geeft zorgpersoneel voorrang in voedingszaken

De gemeente Oostkamp heeft deze morgen een burgemeestersbesluit uitgevaardigd om het zorgpersoneel voorrang te geven in voedingswinkels en apotheken. “Onder deze regeling zullen we het zorgpersoneel voorrang geven aan de winkels.”

© GST

“We hebben deze voorrangsregeling uitgewerkt voor huisartsen, apothekers, zelfstandige verpleegkundigen en alle personeel dat werkzaam is voor de kerntaken van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuisdiensten, mensen die momenteel nu vaak extra uren aan de slag zijn”, zegt burgemeester Jan de Keyser.

“Onder deze regeling verstaan we dat het zorgpersoneel eerst geholpen wordt zodat het zo min mogelijk tijd verliest. We zijn er ons van bewust dat deze crisis niet enkel van het zorgpersoneel een grote inspanning vraagt, maar van veel sectoren. Toch is het belangrijk dat we extra maatregelen treffen voor de zorgsector en deze mensen zoveel mogelijk ondersteunen. Een klein gebaar zoals voorrang in de winkel kan voor hen veel betekenen.”

De voorrangsbewijzen worden verstrekt via de woonzorgcentra, instellingen en koepels. Alleen voor thuisverpleegkundigen die niet binnen een koepel of organisatie aangesloten zijn, kunnen hiervoor rechtstreeks bij de gemeente terecht via 050 81 99 40 of secretariaat@oostkamp.be.

Afhaalservice voor zorgkundigen

Carrefour Market Ruddervoorde startte net voor het weekend al een afhaalservice voor zorgkundigen op. “Deze mensen kunnen ons hun boodschappenlijstje bezorgen telefonisch of via mail en wij zetten alles klaar tegen het afgesproken ophaalmoment”, zegt zaakvoerder Michèle Verbrugge. “Ondertussen hebben al een aantal zorgverstrekkers van deze service gebruik gemaakt. Voor ons is het nu een gebaar dat we kunnen stellen om ons steentje bij te dragen in deze crisis. Ook blijven we nu 7 dagen op 7 open om onze klanten zo gespreid mogelijk te kunnen laten winkelen.” (GST)

Bestellingen kunnen doorgegeven worden via 050 27 76 07 of market.ruddervoorde@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.