https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeente ontrolt nieuw vuilnisbakkenplan

Schepen Greta Vandeputte met hoofd Technische Dienst Christ Nyffels en Geert Debuyck (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Schepen Greta Vandeputte met hoofd Technische Dienst Christ Nyffels en Geert Debuyck (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

De gemeente stelde een nieuw vuilnisbakkenplan op. Verschillende oude vuilnisbakken werden vervangen door een nieuw model.

“De technische dienst heeft hier heel veel tijd in gestopt en getraceerd waar vuilnisbakken echt wel nodig zijn”, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD). De voorbije maanden maakte de technische dienst van de gemeente werk van een nieuw vuilnisbakkenplan .” Er was reeds een vuilnisbakkenplan, maar het was duidelijk dat dit aan vernieuwing toe was. Alle vuilnisbakken in onze gemeente werden getraceerd en in kaart gebracht”, aldus bevoegd schepen Greta Vandeputte (CD&V/V). Zo bekeek de technische dienst welke vuilnisbakken er minder frequent werden gebruikt, maar ook vuilnisbakken waar er bepaalde afvalresten in werden gegooid die er niet thuishoren kregen extra aandacht. “Zo merkten we dat verschillende mensen in de vuilnisbakken huisvuil proberen te proppen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling”, aldus de schepen.

Ophaling

Uiteindelijk werden dertien bestaande vuilnisbakken vervangen door een nieuw exemplaar. “De vervangen vuilnisbakken waren verouderd en waren dringend aan vervanging toe. We kozen voor een nieuw, opvallend model waar men het afval langs de zijkant kan ingooien. Het is niet mogelijk om in de nieuwe vuilnisbakken grote stukken huisafval te gooien”, aldus de schepen. Voor de ophaling van de inhoud van de vuilnisbakken staan ook de mensen van de technische dienst in. Zij ledigen twee keer per week de vuilnisbakken. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.