Gemeente neemt Nonnebossen slechts over na duurzame oplossing

?De inwoners van Nonnebossen kunnen op hun beide oren slapen?, aldus schepen Michiel Descheemaeker (Inspraak). © Google Maps
Redactie KW

Zonnebeke streeft naar een duurzame en werkbare oplossing wat betreft de Nonnebossen. “Wanneer alles in orde is, neemt de gemeente over. Maar de inwoners kunnen gerust zijn”, klonk het bij de meerderheid.

Naar aanleiding van de vernietiging van het PRUP Nonnebossen door de Raad van State vroeg sp.a-oppositielid Franky Bryon op de Zonnebeekse gemeenteraad of de gemeente vanaf 1 september 2015 de wegenis- en nutsvoorzieningen van de Nonnebossen overneemt. Daardoor zouden de inwoners vanaf 1 september niet meer moeten betalen voor de syndicus. In zijn vraag benadrukte hij dat de mensen van de Nonnebossen wel legaal wonen en niet illegaal zoals in sommige persartikels werd gemeld.

Schepen Michiel Descheemaeker (Inspraak) benadrukte nogmaals dat de mensen die een functiewijziging hadden aangevraagd op beide oren mogen slapen. “78 woningen hebben heen functiewijziging aangevraagd en die verkeren in de onzekerheid. We streven echter naar een duurzame oplossing. Zowel meerderheid als oppositie hebben het beste voor. Volgende week zitten we met Vlaams minister Schauvliege rond de tafel om te komen naar een duurbare oplossing. Slechts al alles in orde is, ook wat riolering en bredere wegen betreft, zal de gemeente alles overnemen.”

“Gemeente betaalde aanpassing verkeersdrempel volledig”

Bij het aanvullend verkeersreglement voor de Lange Dreve nabij het Polygoonbos waar een snelheidsbeperking van 30 km per uur en 50 km per uur wordt ingevoerd had de oppositie problemen met de meerkosten. Verkeersdrempels werden te hoog aangelegd en moesten aangepast worden. “Er zou een minimale bijdrage komen van de gemeente omdat de aannemer het grootste deel voor zijn rekening zou nemen. Uit de facturen blijkt echter dat de gemeente 100% betaald”. Een duidelijk antwoord van de meerderheid kwam er niet.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.