Gemeente Moorslede werkt zoektochten voor kinderen uit

De dienst toerisme van de gemeente werkte twee kinderzoektochten uit. “Door de huidige coronacrisis focussen we ons nu vooral op het wandelen en fietsen in onze gemeente”, aldus schepen Nessim Ben Driss (Visie).

Bieke Bekaert, Marilyne Volckaert, schepen Nessim Ben Driss en burgemeester Ward Vergote. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Bieke Bekaert, Marilyne Volckaert, schepen Nessim Ben Driss en burgemeester Ward Vergote. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier

De toeristische dienst werkte twee zoektochten uit rond het thema Kerstmis. “Het is soms een hele opgave om kinderen gemotiveerd te doen blijven stappen. Daarom hebben we twee zoektochten uitgewerkt, een in elke gemeente”, aldus schepen Nessim Ben Driss (Visie). In Dadizele is er de Elfjestocht. Deze zoektocht is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. De kinderen krijgen een formulier mee waarop alle elfjes van de kerstman staan. Over een afstand van een viertal kilometer ontdekken ze wie het opperelfje van de kerstman is. “Langs het parcours werden op de mooiste plaatsjes in de gemeente infoborden geïnstalleerd waar gezinnen leuke foto’s in sfeervolle kerstomgeving kunnen maken.” De zoektocht loopt tot 10 januari. Ouders kunnen hun mooiste foto’s doorsturen naar Toerisme Dadizele. In de week van 11 januari wordt daaruit een winnaar geloot. De hoofdprijs is een eigen fotoshoot.

In Moorslede is er de ‘Hohoho, waar is Caspers cadeauzoektocht’. Deze zoektocht is voor de wat oudere speurders vanaf acht jaar. Met een opdrachtenboekje in de hand gaan de kinderen op stap. Langs de vier kilometer lange route krijgen ze allerlei aanwijzingen. Als de kinderen alle opdrachten tot een goed einde brengen, komen ze te weten wie Caspers pakjes heeft gestolen, hoe hij dat heeft gedaan en waar hij het pakje verstopte. De speurders worden nadien beloond voor hun knappe speurwerk. De zoektocht loopt tot 17 januari.

ook voor volwassenen

Ondertussen hoopt men bij de toeristische dienst dat ook volwassenen het op een wandelen zetten in de gemeente. “Naast de speurtochten voor kinderen hebben we ook de routes voor de stappenclash beschikbaar gemaakt op RouteYou. De wedstrijd rond de fotozoektocht van het nieuwe Pater Lievenswandelpad mag dan wel afgelopen zijn, de fotozoektocht zelf blijft deze winter beschikbaar”, aldus Nessim. Meer informatie omtrent alle wandelingen en fotozoektochten is verkrijgbaar via de dienst toerisme. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.