Gemeente Moorslede huurt de oude pastorie van Slypskapelle

Ook de tuin wordt misschien openbaar gesteld. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

De gemeente Moorslede gaat de gewezen pastorie in Slypskapelle huren. “We hadden een goed gesprek met het kerkbestuur, zitten dicht bij een overeenkomst en ik veronderstel dat dit in het najaar in orde komt”, aldus schepen Nessim Ben Driss (Visie). “Qua bezetting zit d’ Oude Schole aan zijn maximum.”

Fractieleider Sigrid Verhaeghe (Groep a) vroeg naar de stand van zaken en had heel wat vragen. “Ik verneem dat er gesprekken met de verenigingen zijn geweest over een alternatieve huisvesting en d’Oude Schole meer privé zou worden verhuurd”, aldus Sigrid. “Ik werd daarover door diverse inwoners bevraagd.”

“In het meerjarenplan was er budget voorzien om GC d’Oude Schole uit te breiden”, zegt schepen Nessim Ben Driss.

“Gebruik van oude pastorie is grote verbetering voor verenigingen”

“De oude pastorie zou kunnen worden gebruikt door de jeugdvereniging Flapuit, het trommelkorps en voor vergaderingen. In d’Oude Schole moet Flapuit het doen met een lokaaltje van vier op zes meter en gebruiken onder meer het toneel en muziek de kleine bergruimte. We waren op zoek naar een locatie. Flapuit zou het gelijkvloers gebruiken. Er zijn beneden drie à vier lokalen en er zal daar meer ruimte zijn dan nu in d’Oude Schole. Op zondagvoormiddag zouden de repetities van het trommelkorps daar kunnen plaatsvinden”, klinkt het bij de schepen.

“De eerste verdieping zouden we gebruiken voor stockage en extra vergaderruimte. We moeten dat nog concretiseren. In Slypskapelle zijn er talrijke verenigingen en het gebruik van de oude pastorie zou een hele verbetering zijn. De verenigingen gaan voor het gebruik hetzelfde betalen als nu.”

stukje groen

“We gaan wat opfrissingswerken laten uitvoeren. Misschien is het tegen begin volgend jaar in gebruik. Indien de verenigingen een groter evenement organiseren, dan gaan ze nog altijd terecht kunnen in d’Oude Schole.” Aäron Pattyn (N-VA) doet een oproep om ook de tuin openbaar te stellen. “We hebben ook dat idee en kunnen daarover onderhandelen”, zegt Nessim Ben Driss. “We zouden graag dat dit enig stukje groen in Slypskapelle integreren in het dorpsplein.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier