Gemeente Ledegem weigert bouwvergunning voor serrencomplex Vermeulen in Beitem

De bouw van een groots serrencomplex op dit stuk grond is dus (voorlopig) afgewend.
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepen boog zich deze namiddag over de aanvraag van de plantenkwekerij gebroeders Vermeulen om in Beitem, op de grens van Roeselare met Ledegem, een indrukwekkend serrencomplex op te trekken op een terrein van 15 hectare groot. Uiteindelijk besliste het college om de vergunning niet toe te kennen.

Burgemeester Bart Dochy licht toe : “Zoals aangekondigd, hebben we onze beslissing in alle objectiviteit en sereniteit genomen, los van de commotie die rond heel dit dossier is ontstaan. We hebben de aanvraag afgekeurd op basis van drie aantoonbare tekorten :

Ten eerste stellen we vast dat er niet voldaan is aan de afstandsregels. De nieuw te bouwen serres zouden op minder dan de vereiste 100 meter van het woonuitbreidingsgebied komen.

Ten tweede sluiten wij ons aan bij het negatief advies van de dienst waterwegen van de Provincie. In het project is er onvoldoende buffercapaciteit voorzien om water op te vangen.

En ten derde stellen wij op een aantal punten in het dossier technische fouten en onvolkomenheden vast”, besluit burgemeester Bart Dochy, die bijzonder lovend is voor de stedenbouwkundige dienst van zijn gemeente, die het dossier hele grondig heeft geanalyseerd.

De beslissing zal nu betekend worden aan de aanvrager, die hiertegen wel nog in beroep kan gaan. Een milieuvergunning was nog niet aangevraagd.

Het besluit van de gemeente Ledegem zal alvast in goede aarde vallen bij de Beitemse dorpsgemeenschap, die zich op informatievergaderingen en december vorig jaar en begin vorige maand behoorlijk negatief had uitgelaten over het project. Ook de stad Roeselare had hieromtrent een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente Ledegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier