Gemeente Ledegem organiseert voor de 20ste keer kleuter- en sportkampen

Jesco Tack en monitoren bij de vrolijke bende in De Binding in Rollegem-Kapelle. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Kleuter- en sportkampen worden door de gemeente al vele jaren georganiseerd. Dit fel gesmaakte initiatief vindt al voor de twintigste keer plaats.

De kampen worden doorheen het jaar tijdens de vakantieperiodes door monitoren en vrijwilligers op touw gezet. “Als er een weekje vakantie is, zoals bijvoorbeeld in de krokus- of herfstvakantie, organiseren we driedaagse kampen,” vertelt Jesco Tack, ambtenaar bij de gemeente. “In de zomervakantie voorzien we zowel in juli als in augustus een weekje kamp. Die kampen gaan de ene keer door in De Link en de sporthal van Sint-Eloois-Winkel en de andere keer in De Samenkomst en de sporthal van Ledegem. Door de coronacrisis hebben we voor beide kampen natuurlijk extra maatregelen moeten treffen. Zo zijn de kleuter- en sportkampen van Ledegem moeten verhuizen naar Rollegem-Kapelle om zo het speelplein meer ruimte te geven. Zaal De Binding en de sporthal van Rollegem-Kapelle vormen een uitstekende alternatieve locatie. Tijdens deze kampen wordt er bij de kleuters voornamelijk geknutseld en gedanst. De begeleidende monitoren zorgen voor een leuke week van creativiteit en verbeelding. In het sportkamp ligt de nadruk vanzelfsprekend op sport en spel en actieve beleving.

“Door de coronacrisis zijn er wel wat aanpassingen gebeurd”

Normaal gaan we op uitstap naar een pretpark tijdens de weken in de zomervakantie, maar dat kunnen we dit jaar veiligheidshalve niet laten doorgaan. In de plaats daarvan zijn er voor iedere locatie springkastelen gehuurd. Voor de kinderen van de lagere school is er ook een mobiele minigolf aanwezig”, voegt Jesco er nog aan toe.

Er zijn wel meer aanpassingen gebeurd in vergelijking met vorig jaar. Normaal is er ook een gezamenlijke opvang maar die is nu volledig gesplitst, omdat de bubbel van vijftig ook hier gerespecteerd moet blijven. Daarnaast moeten ouders zich ook houden aan de afstandsregels en een mondmasker dragen bij het brengen en ophalen van de kinderen. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier