Gemeente Kuurne deelt zomerpakketten uit aan kwetsbare gezinnen

De gemeente schonk een vrijetijdszomerpakket aan kwetsbare gezinnen. © BRU
Redactie KW

Omdat deze coronatijden voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen extra lastig zijn, wil de gemeente Kuurne hen een extra steuntje geven. 54 gezinnen kregen daarom een zomerpakket waarmee de kinderen zich deze vakantie zinvol kunnen bezighouden.

Zowel op vlak van vrijetijdsbeleving, spelen als bewegen vormt de coronaperiode een extra uitdaging voor kwetsbare gezinnen. Aangezien zij over het algemeen al minder beschikken over knutselmateriaal, budget en mogelijkheden om hun kinderen op een leuke en zinvolle manier bezig te houden, besloot de Vlaamse Regering een financiële stimulans te geven aan de Huizen van het Kind om hen hierin te ondersteunen.

Het Huis van het Kind Kuurne ontving 1.846,52 euro voor de aankoop en verdeling van vrijetijdsmateriaal voor kwetsbare gezinnen. “We verdelen de pakketten gericht via maatschappelijk werkers, de ouderbrugfiguur en de buurtwerker en bereiken hiermee zo 54 gezinnen”, legt schepen Bram Deloof uit.

Speel- en knutselmateriaal

“Er werden zomerpakketten samengesteld met basisknutselmateriaal zoals tekenpapier, gekleurd papier, een goede set kleurpotloden en balpennen. Daarnaast zit er ook een mooi sprookjesboek bij, stoepkrijt en scratchschijven om het buitenspelen te stimuleren.”

“Ook ons boekje van ‘Huis van het Kind Kuurne’ met heel veel nuttige informatie voor de ouders en hun kinderen zit in het pakketje. Op die manier informeren we de ouders over vrije tijd en ontspanning, kinderopvang, gezondheid en zorg in Kuurne. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de nodige diensten terugvinden.” De gemeente Kuurne hoopt hiermee alvast een leuke aanzet te geven voor de zomervakantie van de 54 gezinnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier