Gemeente klaar voor spetterende Wielsbeekse Feesten: “Hindernissenparcours is dé blikvanger”

Gemeentebestuur en verenigingen slaan de handen in elkaar voor spetterende Wielsbeekse Feesten. © NVR
Redactie KW

Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september vinden de Wielsbeekse Feesten plaats. In en rond Domein Hernieuwenburg organiseren de gemeente en verschillende verenigingen een heleboel activiteiten. “Tijdens het ganse weekend kan iedereen een activiteit vinden die bij hem past”, weet schepen van Feestelijkheden Daisy Haydon (CD&V).

De Wielsbeekse Feesten lokken elk jaar heel wat volk. Schepen Haydon is dan ook altijd tevreden over de opkomst. “Het is vooral omdat de gemeentelijke verenigingen ook instaan voor tal van activiteiten dat er elk jaar veel mensen op afkomen. Ook zij brengen hun entourage mee. Hun betrokkenheid is ook veel groter. De grote verscheidenheid in ons aanbod zorgt er ook voor dat iedereen uit de gemeente wel eens afzakt naar het centrum”, meent ze.

Er is dit jaar naast de gewone avondmarkt ook een multiculturele markt

200 auto’s

Het concept blijft grotendeels hetzelfde als de vorige jaren. Enkel de zaterdagnamiddag heeft een volledig nieuwe invulling. Het Spel binnen de Grenzen vindt maar één keer om de twee jaar plaats. Nu is het de beurt aan iets nieuws. “We organiseren dit jaar Strong Wielsbeke. De negen wijken die het anders tegen elkaar opnamen, werken nu samen om een hindernissenparcours te bouwen. Kinderen onder twaalf jaar mogen gratis deelnemen. Volwassenen betalen twee euro, waarvan één euro naar vzw Kinderkankerfonds gaat”, legt Steven Lefebvre van de sportdienst uit. Het parcours met negen hindernissen start aan het gemeentehuis, loopt over de konijnenberg tot op het speelplein. Van daar gaat het door het openluchtzwembad waar de deelnemers ook nog een hindernis moeten overwinnen. Strong Wielsbeke wordt dus de grote blikvanger van deze editie. “Sport is een deel van de Wielsbeekse traditie, dus daarom is er elk jaar een sportief deeltje in de Wielsbeekse Feesten. De deelnemers van Strong Wielsbeke kunnen kiezen voor een moeilijk parcours, maar ook voor een alternatieve weg. Iedereen kan er dus een parcours op zijn maat terugvinden”, gaat de schepen verder.

Verder is het programma gelijkaardig aan de vorige jaren. Op donderdagavond organiseert het Rode Kruis een bloedgift in Den Aert. Op vrijdagavond is er de traditionele avondmarkt. Dit jaar is die lichtjes anders dan andere jaren. “Er is de gewone avondmarkt en de multiculturele markt. Maar dit jaar is er ook een markt met lokale en ambachtelijke producten”, vult schepen van Economie Magda Deprez (CD&V) aan. De avondmarkt wordt aangevuld met een tuningevent van 200 wagens.

Kinderfuif

Naast Strong Wielsbeke is er op zaterdagnamiddag ook nog een kinderfuif in de lokalen van Chiro Kris-Kras en een viskampioenschap rond de vijver. ‘s Avonds treden de Wielsbeekse band Cover-Line en Raf Van Brussel op. Daarna vindt het jaarlijks vuurwerk plaats, gevolgd door de Big Bang-fuif van Chiro Aktivo. De avond luidt de gemeente in met een happy hour. Daar was begin dit jaar discussie rond. Er gingen namelijk stemmen op om een gratis nieuwjaarsreceptie in de plaats te organiseren. “Dit jaar vindt het happy hour nog plaats. Daarvoor deelden we de bonnetjes al uit. We broeden nog op een idee voor volgend jaar, maar daar kunnen we nog niets over zeggen”, geeft schepen Haydon aan.

Op zondagnamiddag vindt de jaarlijkse paardenkoers plaats langs de Molenstraat. “Dit jaar ontvangen we beroepsrijders in een invitatierace. De grote namen uit de paardenwereld die ook in Waregem racen, komen ook langs in onze gemeente. Het wordt een topdag”, zegt Samira Soetaert van het organiserend comité Black Beauty.

De gemeente is de klaar voor een topeditie. De schepen weet wanneer ze tevreden zal kunnen terugkijken. “We hopen zo veel mogelijk mensen te bereiken. Als iedereen voldaan en tevreden is na een gekozen activiteit, dan hebben we het samen met de verenigingen heel goed gedaan”, besluit Samira Soetaert. (Niels Vromant)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier