Gemeente installeert nieuw zitmeubilair om het deze zomer extra gezellig te maken

Op het marktplein van Ruddervoorde staan nieuwe zitbanken. © GS
Redactie KW

De gemeente Oostkamp maakt het deze zomer extra gezellig. Het winkelen krijgt een nieuwe dimensie en de publieke ruimte wordt op diverse locaties zomers en gezellig ingericht. Op zaterdagvoormiddag is er straatanimatie voorzien in het centrum van Oostkamp. Op drie plaatsen staan open feesttenten als locatie voor iedereen die iets wil organiseren voor een beperkt publiek. Zo wil de gemeente helpen om van deze bijzondere zomer een erg gezellige zomer te maken.

Gezellig ingerichte buitenlocaties bieden ruimte voor ontmoeting en de heringerichte plekjes bieden ruimte om mekaar te ontmoeten, rekening houdend met veilige afstanden. De comfortabele nieuwe zitelementen en tafels zorgen voor extra ruimte voor ontmoeting. Tevens wordt op deze plaatsen meer groen in het straatbeeld gebracht. Deze zitelementen zijn gemaakt en ontworpen door de technische diensten van Oostkamp zelf

Horecazaken kunnen waar mogelijk hun terras uitbreiden, waardoor het nog gezelliger vertoeven wordt. Een extra troef waarvan al een groot aantal horeca zaken gebruik maakt.

Tijdens de maanden juli en augustus is er elke zaterdagnamiddag van 14 tot 18 uur straatanimatie voorzien in het centrum van Oostkamp. Een Oostkampse singer-songwriter, steltenacts, acrobaten, zingende ijscoman, circusacts, grappige orkestjes en Die Verdammte Spielerei zullen bij het shoppen voor extra beleving zorgen. Het volledige programma kan via www.oostkamp.be/activiteitenoverzicht geraadpleegd worden. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier