Gemeente huldigt wereldkampioen Vermeersch op 27 november

(foto Belga/ACK)
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op 27 november huldigt Houthulst zijn wereldkampioen: dan wordt wielrenner Gianni Vermeersch ereburger. Eerst is er een officieel gedeelte, daarna volgt een grootse receptie. Wees erbij!

Een maand geleden werd Gianni Vermeersch (30) in de Italiaanse stad Cittadella in de regio Veneto de eerste wereldkampioen gravelrijden. Dat kon het gemeentebestuur van Houthulst natuurlijk niet zomaar laten passeren.

Eén groot feest

“Met het schepencollege werd afgesproken dat Gianni de titel van ereburger zal krijgen”, vertelt burgemeester Joris Hindryckx. “Het was even zoeken naar een datum die paste voor Gianni en zijn familie, de supportersclub en het schepencollege, maar uiteindelijk werd een datum geprikt: op zondag 27 november om elf uur wordt onze wereldkampioen ontvangen op het gemeentehuis, voor het officiële gedeelte.”

“Daarna gaat de hele groep naar OC Heuvelhuis in Klerken, waar de gemeente vanaf twaalf uur trakteert op een receptie. Het wordt één groot feest, waarop iedereen welkom is. De receptie van de gemeente zal tot een bepaald uur duren, en daarna kan iedereen kan verder feesten – de opbrengst van de drankjes gaat naar de supportersclub van Gianni, ‘De zotten van Gianni’.”

Ryheul en Steyaert

Daarnaast zijn er in de gemeente nog twee uitzonderlijke sportkampioenen: judoka Amber Ryheul en jiujitsuka Stefan Steyaert. “Het spreekt voor zich dat ook deze kampioenen op een passende wijze gevierd zullen worden”, aldus burgemeester Hindryckx. “De datum waarop dat zal gebeuren, moet wel nog worden vastgelegd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier