Gemeente hoopt dit jaar de stappenclash te winnen

Jens Pattyn (dienst Welzijn) en schepen Benedikt Vallaey.© (Foto JS)
Jens Pattyn (dienst Welzijn) en schepen Benedikt Vallaey.© (Foto JS)
Redactie KW

Na een vierde plaats vorig jaar zet de gemeente ook dit jaar terug alles op alles om de 10.000-stappenclashwedstrijd te winnen. Zowel in Moorslede als in Dadizele werd een parcours uitgestippeld voor de wandelaars.

Zeventien gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen dagen elkaar van 1 tot 31 mei uit tijdens de zevende editie van de 10.000-stappenclash, een organisatie van Logo Midden West-Vlaanderen. Gans mei zal er in Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke volop gewandeld worden.

“Vorig jaar hadden we de ambitie om de wedstrijd te winnen. We werden uiteindelijk vierde. Ook dit jaar hebben we ambitie, al beseffen we nu dat het opnieuw niet gemakkelijk wordt om eerste te worden”, aldus schepen Benedikt Vallaey (STERK). Om de Moorsledenaars ook dit jaar in mei aan het wandelen te krijgen werden opnieuw twee parcoursen uitgestippeld. “We kiezen voor een parcours in zowel Dadizele als in Moorslede”, aldus Jens Pattyn van de dienst welzijn. In Moorslede starten de wandelaars aan het Sociaal Huis voor een tocht van 6,5 kilometer. In Dadizele is er een wandeling van 7 kilometer. Die werd uitgestippeld door Henriette Vanryckeghem, die in het verleden al verschillende wandelingen uitstippelde voor Okra Dadizele.

“We hopen dat de twee mooie parcoursen door vele sportievelingen worden afgewandeld”, aldus schepen Benedikt. De geregistreerde stappen kunnen telkens doorgegeven worden via www.10000stappen.be De gemeente Moorslede voorziet iedere week een prijs. Deze wordt verloot tussen alle deelnemers van de groep ‘Moorslede’ die tijdens die week hun stappen hebben doorgegeven. Op het einde van de stappenclash wacht ook nog een hoofdprijs. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier