Gemeente grijpt in zodat KSA Merkem naar huis kan na kamp in provincie Namen

© (Foto ACK)
Redactie KW

Eergisteren kreeg men op de gemeente een oproep: de KSA van Merkem zou niet thuisraken.

“De KSA was op kamp in de gemeente Froidchapelle in de provincie Namen. Het probleem was dat de treinen niet uitreden door het noodweer en de wateroverlast in die regio en de KSA dus niet zou thuis raken” vertelt waarnemend burgemeester, schepen Erik Verbeure.

“De trein die wel zou rijden, daar zouden ze zes maal moeten overstappen en met een groot aantal nog jonge kinderen mee is dat zeker niet aan te raden dus voor de veiligheid hebben we met de gemeente beslist om drie autocars in te leggen en zo de hele groep KSA-ers die op kamp waren terug naar huis te brengen. We hebben met de gemeente hiervoor een som van ongeveer 1.500 euro uitgetrokken.”

Donderdag 21 juli omstreeks 12 uur kwamen de bussen aan op het Stationsplein in Merkem. Een massa ouders, grootouders, broers en zussen stonden op wacht. Eenmaal de bussen aangekomen waren zagen we hier en daar traantjes opwellen, zowel bij de ouders als bij de kinderen, van opluchting dat ze weer thuis waren maar toch ook een beetje van vermoeidheid van de busreis.

Waarnemend burgemeester Erik Verbeure was er om de jongeren welkom te heten. “Het was, ondanks alles toch wel een leuk kamp”, wist een meisje van een jaar of 10 te vertellen. Een ander meisje vertelde dan weer dat hun tent was ondergelopen terwijl een jongen trots op zijn laarzen wees: “We hebben nieuwe laarzen gekocht om droge voeten te houden terwijl we door de natte weide liepen”, lachte hij. Later op de dag zal de bagage aankomen en kunnen de ouders die in het Stationshuis ophalen. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten