Gemeente en Ferm zorgen voor noodopvang tijdens verlengde herfstvakantie

Redactie KW

Naar aanleiding van de verlengde komende herfstvakantie zorgen de gemeente Wingene en Ferm Kinderopvang voor extra opvangmogelijkheden. Het gaat om een noodopvang op twee verschillende locaties.

De herfstvakantie zal dit jaar iets langer duren en wordt verlengd tot en met woensdag 11 november. Veel ouders hadden problemen met de opvangmogelijkheden voor hun kind. De gemeente had oor naar dit probleem en kwam samen met haar partner Ferm Kinderopvang om de mogelijkheden rond een noodopvang uit te werken.

“De gemeente investeert al jaren sterk in kinder- en buitenschoolse opvang en blijft dit ook doen in moeilijke coronatijden”, zegt schepen van Welzijn Tom Braet. “We werken daarvoor als gemeente constructief samen met Ferm Kinderopvang en de scholen. Door de inzet van de kinderopvangspecialist Ferm waarborgen we kwaliteit, veiligheid en een gericht spelaanbod, aangepast aan de preventieve richtlijnen.”

Inschrijven

De noodopvang zal op twee locaties plaatsvinden. Ouders kunnen kiezen uit Duimelootje langs de Oude Bruggestraat in Wingene en De Kinderclub langs de Lichterveldestraat 37 in Zwevezele. Na inschrijving bekijkt men de hoeveelheid kinderen en eventueel kan men samenvoegen.

Er is opvang van 7 uur ‘s morgens tot 17.30 uur. Inschrijven is mogelijk vanaf donderdag 29 oktober en dit vanaf 20 uur tot en met zondag 1 november via Ferm Kinderopvang, bko.wingene@samenferm.be. Elke ouder wordt op dinsdag 3 november via Ferm Kinderopvang op de hoogte gebracht rond de richtlijnen en de procedure.

“Het blijft essentieel dat ouders die in cruciale sectoren werken hun werk kunnen blijven doen en erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen ondertussen in goede handen zijn”, benadrukt schepen Tom Braet. (Nele Sabbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.