Gemeente Deerlijk schrapt nieuwjaarsreceptie in 2021

Dit tafereel in de Gaverhal zullen we volgend jaar moeten missen. © DRD
Redactie KW

In samenwerking met het centraal feestcomité heeft het gemeentebestuur van Deerlijk beslist dat er begin volgend jaar geen nieuwjaarsreceptie zal plaatsvinden.

“Traditiegetrouw wisselen de inwoners van de gemeente Deerlijk hun nieuwjaarswensen uit op de eerste zaterdag van het jaar in de Gaverhal”, verduidelijkt schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken (CD&V). “Voor 2021 stond deze afspraak al ingepland op zaterdag 2 januari.”

“De coronacijfers en de geldende maatregelen laten niet toe om op een goede, hygiënische en veilige manier een nieuwjaarsreceptie te organiseren. We hebben onderzocht of er alternatieven waren, zoals een buitenreceptie op de oude brandweersite of in de verschillende buurthuizen, maar ook dat bleek niet mogelijk.”

“De bijna duizend aanwezigen die ieder jaar van de partij zijn, zullen helaas moeten thuisblijven. Toch willen we positief vooruit kijken en hoop koesteren. Zo denken we er al over na om – zodra de toestand het toelaat – met het centraal feestcomité, de gemeente en de verschillende verenigingen een evenement te organiseren om het einde van corona te vieren.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier